ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα συζητηθεί στο Υπουργικό - Σενάριο για ανατροπή μέτρων -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα συζητηθεί στο Υπουργικό - Σενάριο για ανατροπή μέτρων -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε κανονικούς ρυθμούς μοιάζουν να επιστρέφουν τα πάντα στη χώρα μας αφού η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών φαίνεται να τελείωσε χθες (Κυριακή 22/8) για την πλειοψηφία του κόσμου. 

Σήμερα μάλιστα (23/8) τα κεφάλια μέσα βάζει και η πολιτική ηγεσία του τόπου με τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου -της οποίας θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης- να πραγματοποιείται στις 10κ30 το πρωί στην προεδρική κατοικία που βρίσκεται στο Τρόοδος. 

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και ζητήματα που άπτονται έμμεσα ή άμεσα της πανδημίας με τον πλανήτη να βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο αφού όπως έχει τονιστεί πολλάκις, η λήξη του καλοκαιριού και η έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου αναμένεται να φέρει μια νέα έξαρση. 

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί η νέα ακαδημαική χρονιά με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα δημόσια Πανεπιστήμια. Μετά τις πρώτες πληροφορίες για φυσική παρουσία φοιτητών -που δεν έχουν εμβολιαστεί- αποκλειστικά με την προσκόμιση αρνητικού PCR 72 ωρών, έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προέκυψαν από τους άμεσα εμπλεκόμενους αφού θεώρησαν πως με μια τέτοια απόφαση απομυζούνται οικονομικά και παράλληλα 'εξαναγκάζονται' να εμβολιαστούν. 

Όπως είχαμε αναφέρει σε χθεσινό (Κυριακή 22/8) ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline ορατό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ανατροπή σε αυτό το σενάριο. Όπως αναφέρθηκε η Πρυτανεία αντιπρότεινε στο Υπουργείο Υγείας να μπορέσει να αυξήσει το μέγιστο αριθμό φοιτητών που μπορούν να φιλοξενηθούν σε μία αίθουσα/αμφιθέατρο (από το 50% στο 80%) και μάλιστα αυτό να πραγματοποιείται με Safepass. 

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, αυτόματα γίνεται αποδεκτή και η -πολύ οικονομικότερη- λύση του ραπιντ τεστ ενώ θεωρείται πως το Safepass που χρησιμοποιείται σε τόσο ευρεία κλίμακα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δημόσια Πανεπιστήμια. Δεν αποκλείεται με την παρούσα σύσταση -εάν τελικά αυτή λάβει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο- να χρειάζεται η χρήση μάσκας ακόμη και από καθήμενους στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το σενάριο μάλιστα ανατροπής που αναφέραμε φέρεται να ενισχύεται αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ορατό είναι το ενδεχόμενο το ζήτημα να μη συζητηθεί στο σημερινό (23/8) Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά σε αυτό της επόμενης εβδομάδας (1/9) δίνοντας χρόνο στην βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top