ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν φεύγει ούτε το 2022 το safe pass – «Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν το πρόβλημα τον χειμώνα»

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν φεύγει ούτε το 2022 το safe pass – «Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν το πρόβλημα τον χειμώνα»

Δεν φεύγει το safe pass, ούτε και το 2022, σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλους της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρου Καραγιάννη.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι αρκετά καλή, σημειώνοντας ωστόσο πως χθες (Σάββατο 04/09), υπήρξε μια πολύ μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Σχολιάζοντας την εμβολιαστική κάλυψη, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, επισήμανε ότι στις ηλικίες άνω των 40 ετών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, κάτι που δεν ισχύει τόσο για τις πιο νεαρές ηλικιακές ομάδες.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο του safe pass, ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και το 2022, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σίγουρα όλος κόσμος προτιμά το μέτρο του safe pass παρά το lockdown. Πρέπει να παραμείνει στη ζωή μας για να ξέρουμε ότι όπου πάμε θα είμαστε ασφαλείς».

Παράλληλα με τα πιο πάνω, ο Δρ. Καραγιάννης, εξέφρασε μια μικρή ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων, κυρίως για τα δημοτικά, που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εμβολιαστούν οι μαθητές αυτών των ηλικιών.

Για το θέμα των αρνητών του εμβολίου, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας απάντησε: «Αυτοί θα έχουν πρόβλημα τον χειμώνα», θέλοντας να τονίσει πως θα είναι δύσκολος για όσους δεν εμβολιάστηκαν και δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν.

Τέλος σε ό,τι αφορά την νέα μετάλλαξη του ιού, την «Mu», όπως επισήμανε, δεν έχουν γίνει ακόμη μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το νέο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό από την Ινδική μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Η τελευταία πράξη μιας ιστορικής ημέρας γράφτηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι 20 ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (13/10) τη συμφωνία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ειρήνη στη Γάζα.