Με κινητές μονάδες για rapid test σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Με κινητές μονάδες για rapid test σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας για rapid tests αντιγόνου θα επισκέπτονται από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για τη διενέργεια τεστ στους μαθητές που το επιθυμούν.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των μαθητών για εξασφάλιση SafePass, αλλά και ο έγκαιρος εντοπισμός κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα, διασφαλίζοντας έτσι την κατά το δυνατό ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει καταρτίσει και κοινοποιήσει στις σχολικές μονάδες πρόγραμμα, με βάση το οποίο οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται εκ περιτροπής και ανά 72 ώρες σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλες τις Επαρχίες. Επιπρόσθετα, κατά τα Σαββατοκύριακα, τα σημεία δειγματοληψίας θα ενισχύονται με συνεργεία, ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και χωρίς ταλαιπωρία και οι μαθητές που χρειάζεται να κατέχουν SafePass.

Τονίζεται ότι οι κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές (12-17 ετών). Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν την πρώτη φορά συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων που δεν κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, δεν θα εξυπηρετείται από τις κινητές μονάδες στα σχολεία και για σκοπούς εξασφάλισης SafePass, τα άτομα αυτά οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR ή rapid test με ισχύ 72 ωρών από ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια ή φαρμακεία, με ιδία έξοδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE