ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Αποποιήθηκε τη βουλευτική του σύνταξη αλλά συνεχίζει να την λαμβάνει – Η πρόταση του Αβέρωφ που εκκρεμεί

ΠτΔ: Αποποιήθηκε τη βουλευτική του σύνταξη αλλά συνεχίζει να την λαμβάνει – Η πρόταση του Αβέρωφ που εκκρεμεί

Αποκαλύψεις στο «Πόθεν Έσχες» του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος όπως φαίνεται συνεχίζει να εισπράττει τη βουλευτική του σύνταξη ύψους €4.080 τον μήνα, την οποίαν αποποιήθηκε δημόσια το 2015 με σκοπό να καταβάλλεται ως εισφορά απευθείας από το Γενικό Λογιστήριο στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του Φορέα, του οποίου πρόεδρος είναι η  Πρώτη Κυρία κ. Άντρη Αναστασιάδη, είναι η παροχή οικονομικής στήριξης στους άπορους φοιτητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", η διαπίστωση ότι ο Πρόεδρος εισπράττει από το 2018 και εντεύθεν τη βουλευτική του σύνταξη (σύνταξη γενικού λογιστηρίου) προκύπτει από τη σύγκριση του «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στις 31/5/2018 με την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στις 15 του μήνα, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων στο προεδρικό αξίωμα.

Ωστόσο, το 2015 είχε πληρωθεί ποσό 48,345 ευρώ για σύνταξη για αποχώρηση από τη Βουλή και μετά την αφαίρεση φόρων και αποκοπών για 23,848 ευρώ, το υπόλοιπο 24,497 δόθηκε για εισφορά στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης. Επιπλέον, εισφορά δόθηκε στον ίδιο φορέα και το 2016  με το ποσό των 21,700.

Παρόλα αυτά στο "Πόθεν Έσχες" του 2021 δεν γίνεται καμιά αναφορά σε εισφορά στον φορέα αυτό.  Αντιθέτως ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης περιέλαβε τόσο τις ετήσιες απολαβές του όσο και τη βουλευτική του σύνταξη.

Η πρόταση νόμου του Αβέρωφ που εκκρεμεί

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί από το 2016 στη Βουλή πρόταση νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου που ρυθμίζει το ζήτημα ώστε οι κρατικοί αξιωματούχοι να μην λαμβάνουν ταυτόχρονα με τον μισθό τους μια ή και δύο συντάξεις από το δημόσιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top