ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαθήματα ζωής από τον μικρό Αντώνη - «Μας εκπλήσσει η θέλησή του να ζήσει, κινείται με το τροχοκάθισμα και κάνει ζαβολιές» -ΒΙΝΤΕΟ

Μαθήματα ζωής από τον μικρό Αντώνη - «Μας εκπλήσσει η θέλησή του να ζήσει, κινείται με το τροχοκάθισμα και κάνει ζαβολιές» -ΒΙΝΤΕΟ

 

Ολοένα και περισσότερο βελτιώνεται η κατάσταση του μικρού Αντώνη που είχε διαγνωστεί με νωτιαία μυϊκή ατροφία και είχε συγκινήσει όλη την Κύπρο.

Η μητέρα του, Χαρά Θωμά Ανδρέου, μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» και αναφέρθηκε στην περίπτωση του μικρού Αντώνη και της μικρής Asya που έχουν διαγνωσθεί με τη μυϊκή ατροφία τύπου 1.

Αρχικά μίλησε για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της λέγοντας ότι «ο μικρός Αντώνης μας εκπλήσσει καθημερινά με τη θέλησή του να ζήσει, δυναμώνει και γίνεται σιγά σιγά πιο ανεξάρτητος. Κινείται με το τροχοκάθισμα στο σπίτι και κάνει ζαβολιές. Η βελτίωσή του είναι συνεχής, χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Χρειάζονται θεραπείες και παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρακολουθείται από μια ειδική ομάδα στη Βοστώνη».

Για την περίπτωση της μικρής Asya είπε πως «ενημερωθήκαμε για τη μικρή Asya από κοινούς γνωστούς και μας έφεραν σε επαφή πριν από λίγες μέρες. Μυϊκή ατροφία τύπου 1 είναι η πάθηση που έχουν και τα δύο παιδιά. Αυτό που άλλαξε και είναι σημαντικό είναι ότι υπάρχει έγκριση για να γίνεται η θεραπεία και στην Ευρώπη. Ωστόσο χρειάζεται μια έμπειρη ομάδα που να έχει γνώση και εξειδίκευση στο αντικείμενο. Δεν είναι εύκολο να γίνει support από την Κύπρο. Είναι ένας συνεχής αγώνας για εμάς. Για εμένα η μεγαλύτερη ευλογία είναι ότι παιδιά που θα γεννιούνται θα μπορούν να λαμβάνουν νωρίς τη θεραπεία πριν παρουσιάσουν συμπτώματα. Το μωρό έχει θεραπείες και κουραστικές μέρες. Το παρακολουθούν γιατροί στο Μακάρειο. Από φέτος ο μικρός Αντώνης θα έχει και την κατ’ οίκον εκπαίδευση για να μπορέσει να αποκτήσει και τη μόρφωση που απαιτείται στην ηλικία του. Ευχόμαστε από του χρόνου και με τη λήξη της πανδημίας ο μικρός Αντώνης να μπορεί να πηγαίνει σχολείο όπως τα υπόλοιπα παιδιά».

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι σε  δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της μικρής Asya, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το δώρο ζωής που κάνει στην κόρη του.

«Είμαι συγκινημένος να σας πω την αλήθεια. Το παιδί και η γυναίκα μου κλαίνε όλη μέρα. Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά το νησί, γιατί αυτά είναι εξαιρετικά νέα για μας. δεν ξέρω πώς να ευχαριστήσω τον κ. Αναστασιάδη που προσπαθεί να μας βοηθήσει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top