Πρόεδρος ΔΗΣΥ για Κυπριακό: Χρειάζεται ο διάλογος για να σπάσει το αδιέξοδο, να δοθεί σημασία σε ΜΟΕ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ για Κυπριακό: Χρειάζεται ο διάλογος για να σπάσει το αδιέξοδο, να δοθεί σημασία σε ΜΟΕ

Χρειαζόμαστε τον διάλογο γιατί είναι μόνο μέσα από το διάλογο, που μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα, ενώ σημασία πρέπει να δοθεί, επίσης, σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ερωτηθείς την Τρίτη για το Κυπριακό, μετά και την άτυπη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

 

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, που δεν είναι άλλο από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, όπως καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και απόλυτα ξεκάθαρος για τους 13 λόγους που υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής και της τουρκικής προκλητικότητας.

«Το χθεσινό γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα έχει κάτι θετικό. Για εμένα αρκετά θετικό είναι το ότι αναμένεται ο διορισμός αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για να συνεχίσει το έργο της κ. Λουτ. Χρειαζόμαστε τον διάλογο γιατί είναι μόνο μέσα από το διάλογο που μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «χωρίς να αλλάζουμε τους στόχους μας, πρέπει όπως το απέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να δηλώνουμε πάντα την ετοιμότητα μας για το διάλογο, όπως επίσης και να δώσουμε σημασία σε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης που βελτιώνουν το κλίμα, του οποίου είναι απαραίτητη η βελτίωση στην προσπάθεια να έχουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE