ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χώροι εστίασης, γάμοι και σπίτια - Χαλαρώσεις ή μέτρα φέρνει ο Οκτώβριος;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χώροι εστίασης, γάμοι και σπίτια - Χαλαρώσεις ή μέτρα φέρνει ο Οκτώβριος;

Στο επίκεντρο της επιστημονικής ομάδας βρίσκονται τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου αφού παρά τη βελτίωση που παρατηρείται ο εφησυχασμός είναι λέξη απαγορευμένη. 

Η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή έχοντας βάλει μπρος τους εμβολιασμούς με την 3η δόση έχει πλέον ενώπιον της μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα. Υπάρχει φυσικά μεγάλη δόση αισιοδοξίας αφού όπως μαρτυρούν πλέον περίτρανα δείκτες και νούμερα η επιδημιολογική εικόνα έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. 

Ο πρώτος λοιπόν στόχος ενόψει του… ‘καυτού’ φθινοπώρου φαίνεται να έχει επιτευχθεί αφού είχε τονιστεί πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο πριν προκύψει η αναμενόμενη (μικρή ή μεγάλη) έξαρση που όλοι οι ειδικοί αναμένουν. Πλέον η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη με τα νοσοκομεία να έχουν αποσυμφορηθεί και την εμβολιαστική κάλυψη να αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. 

Με την αυστηροποίηση να εστιάζεται σε συγκεκριμένους τομείς, είναι πολύ ευκολότερο να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες εστίες. Οι χώροι εστίασης, διασκέδασης, τα γαμήλια πάρτυ και τα σχολεία είναι στην κορυφή της λίστας που παρατηρούν οι αρμόδιοι με τα σχολεία να έχουν ήδη εκδηλώσει μια μικρή έξαρση που όμως δε φαίνεται να ανησυχεί σε αυτό το στάδιο. 

Σε περίπτωση που η καμπύλη παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα το πιθανότερο είναι να υπάρξουν περισσότερες χαλαρώσεις αφού η στρατηγική δείχνει να αποφέρει καρπούς. Το θετικό όμως είναι πως ακόμη και τώρα εξετάζονται τρόποι και δράσεις για να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση σε μετακινήσεις, συναθροίσεις και συνωστισμούς παρέχοντας παράλληλα όσο το δυνατό μεγαλύτερο δίχτυ ασφάλειας στους πολίτες. 

Το ‘γαλλικό κλειδί’ που ονομάζεται Safepass γίνεται συνώνυμο του διαβατηρίου αφού αποτελεί το πάσο σχεδόν για όλους τους κλειστούς (αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των ανοιχτών) χώρους με την ειδική ομάδα να εξετάζει συστάσεις για αλλαγή κάποιων εκ των προνοιών του. Απ'ότι φαίνεται το πάσο αυτό αναμένεται να μας συνοδεύει μέχρι το πολυαναμενόμενο τέλος της πανδημίας και μέχρι την επιστροφή στην απόλυτη κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top