ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεκάθαρη η Δρ. Κολιού - «Δεν πρέπει να ακυρωθεί το SafePass» - Αυτό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν

Ξεκάθαρη η Δρ. Κολιού - «Δεν πρέπει να ακυρωθεί το SafePass» - Αυτό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν

Τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, τις νοσηλείες και τον τρόπο με τον οποίο θα οδεύσουμε προς τον χειμώνα, σχολίασε η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμοξιωολογίας, Δρ. Μαρία Κολιού.

Όντας καλεσμένη στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ανέφερε αρχικά «αυτή τη στιγμή είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, πάμε καλά, είμαστε σε χαμηλά επίπεδα θετικότητας. Επομένως πάμε καλά. Το θέμα είναι να μην χαλάσουμε τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Ο κόσμος θα μαζευτεί στις δουλειές του και σε κλειστούς χώρους. Θα κρυώσει ο καιρός και θα κλείνουμε τα παράθυρα. Δεν νομίζω να έχουμε καμία έκπληξη από τα σχολεία. Υπάρχει η μάσκα, οι αποστάσεις κλπ που θα βοηθήσουν την κατάσταση».

Έπειτα πρόσθεσε «δεν πρέπει να ακυρωθεί το SafePass. Πρέπει όμως ν’ ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη. Αυτοί που δεν μπορούν να εμβολιαστούν είναι κάτω από 5%. Αναφερόμαστε στον ενήλικο πληθυσμό για τα ποσοστά εμβολιασμού. Δεν βλέπω κακό στις μικρές χαλαρώσεις. Δεν είμαι υπέρ του να εμβολιάζεις στα τυφλά. Έχουμε οργανισμούς που συμβουλεύουν γι’ αυτό και πολύ έγκαιρα θα εκδώσουν οδηγίες».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «εγώ νομίζω υπάρχει νότα αισιοδοξίας και σιγά-σιγά θα ελέγξουμε το στέλεχος Δέλτα του ιού. Ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει υπό έλεγχο η κατάσταση. Το ότι ανταποκρίθηκε ο κόσμος μας έχει δώσει προοπτικές για το μέλλον. Αν δεν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη που να είναι πιο δυνατή τότε ο ιός θα εξοικειωθεί με το ανοσολογικό σύστημα των ανθρώπων. Δεν είμαι μεγάλος επιδημιολόγος που έχει όλα τα δεδομένα, απλά βλέπω, ακούω και καταγράφω. Ίσως και τον επόμενο χρόνο να καθαρίσουμε με τον ιό. Κάθε μέρα μετρά».

 Εναλλακτικά δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top