Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού είναι μια διάσταση της νέας πολιτικής τους στο Κυπριακό, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια συνάντησή του με τον «σύνδεσμο νέων αγωνιστών».
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ είπε πως ο τ/κ «λαός», που διοικεί τον εαυτό του εδώ και 60 χρόνια, δεν πρόκειται να πάει πίσω από εδώ και μπρος. «Πρέπει και η δική μας κυριαρχία να γίνει αποδεχτή από τα κράτη του κόσμου και τα Ηνωμένα Έθνη. Ζητούμε την αποδοχή μιας κυριαρχίας που υπάρχει ούτως ή άλλως, ζητούμε τα δικαιώματά μας. Η νέα πολιτική που προέκυψε κατά τον τελευταίο έναν χρόνο ενισχύθηκε περισσότερο με την στήριξη της Τουρκίας και το άνοιγμα του Βαρωσιού».
Το σημαντικό, συνέχισε, είναι η "πατρίδα, το έθνος, η σημαία και η ανεξαρτησία, προσθέτοντας ότι με την νέα πολιτική συνεχίζεται ο αγώνας τους". Ισχυρίστηκε ότι "υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο, με το που πάτησε το πόδι στο νησί ο τουρκικός στρατός το 1974 και οι Τούρκοι της Κύπρου ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στο δικό τους κράτος και στη δική τους περιοχή".
Χαρακτήρισε απερισκεψία το να βγαίνουν σε πρώτο πλάνο τα οικονομικά προβλήματα, να «πιάνεται στο στόμα» η Τουρκία, να ωθείται ο «λαός» στην απαισιοδοξία και να λέγεται ότι το ψευδοκράτος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους πολίτες του.
Μίλησε για τη στήριξη της Τουρκίας και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την ομιλία του Ταγίπ Έρντογαν κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία είπε σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο, στηρίζοντας την πολιτική Τατάρ και χαρακτήρισε αδικία το γεγονός ότι δεν προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης την ώρα που το κάνει ο Ελληνοκύπριος ηγέτης.
Επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν οποιανδήποτε κατάσταση, η οποία θα τους θέσει σε κίνδυνο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι αν υπογράψουν το μοντέλο που λέγεται ομοσπονδία, την ίδια μέρα θα αποσύρει την στήριξή της και τα στρατεύματά της από το νησί η Τουρκία. «Ούτε εμείς ούτε η μητέρα πατρίδα πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ αυτό», είπε.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του συνδέσμου των εποίκων από το Αντίγιαμαν υπό τον πρόεδρο τους τον Χουσεΐν Καγιαλάρ, ο κ. Τατάρ είπε ότι οι πρόγονοί τους, που εγκαταστάθηκαν στο νησί μετά το 1571, προήλθαν από διάφορα μέρη της Ανατολίας και τα άτομα που έχουν εγκατασταθεί στα κατεχόμενα μετά το 1974, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Τουρκίας και τα παιδιά τους μεγάλωσαν έχοντας τις ίδιες αξίες και την κουλτούρα, όπως και οι "πολίτες" του ψευδοκράτους.
Πρόσθεσε επίσης ότι πλέον δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους και οι πολιτιστικές διαφορές είναι ο πλούτος μιας χώρας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις