ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπά η Μαραγκού: «Μια πόλη χάνεται από τον χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας… Η Κυβέρνηση έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος κοιμάται»

Ξεσπά η Μαραγκού: «Μια πόλη χάνεται από τον χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας… Η Κυβέρνηση έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος κοιμάται»

Θλίψη, απογοήτευση και θυμό εκφράζουν οι πρόσφυγες της Αμμοχώστου παρατηρώντας τα νέα έργα του κατοχικού καθεστώτος στα Βαρώσια.

Η Άννα Μαραγκού, πρόσφυγας, αρχαιολόγος και ιστορικός μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA ενημέρωση» εκφράζοντας την αγανάκτηση της για την κατάσταση της περίκλειστης αυτής πόλης, κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση προς την Κυβέρνηση, τονίζοντας πως αδιαφορεί και μένει στην απραξία.

«Η Κυβέρνηση έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος κοιμάται, ότι ο κόσμος απλά ακούει αυτά περί ψηφισμάτων ως ένα ποίημα από το παρελθόν», ανέφερε.

«Γιατί να δώσουν πίσω την Αμμόχωστο που ήδη πήραν, ανοίγουν την Αμμόχωστο καθημερινά και προχωρούν, έχουν σχέδιο να υλοποιήσουν αυτό που θέλουν. Εμείς τι θα δώσουμε για να μας δώσουν πίσω την Αμμόχωστο;», πρόσθεσε.

«Μια πόλη χάνεται από τον χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας»

«Βλέπουν ότι εμείς δεν αντιδρούμε, δεν έχουμε να αντιπροτείνουμε τίποτα»

«Για τούτη την πόλη ο Πρόεδρος μας δεν έκανε ένα διάγγελμα, χάνουμε μια πόλη. Περιμένουμε να μας δει στα μάτια και να μας πει πόσα την πώλησε, πόσο φυσικό αέριο, πόσους πύργους, πόσα διαβατήρια. Μία πόλη, σαράντα πέντε χιλιάδες άτομα»

Ταυτόχρονα, η κυρία Μαραγκού εξήγησε ότι το κατοχικό καθεστώς ανοίγει αυτή την φορά το τότε εμπορικό κέντρο της Αμμοχώστου προκειμένου να συνενωθεί με το παραλιακό μέτωπο της κατεχόμενης Βασιλεύουσας. 

«Σε αυτό τον δρόμο ήταν το παλιό μας Δημαρχείο, απέναντι όπως φεύγουμε από την μεσαιωνική πόλη ήταν κλειστή η οδός Ερμού με ένα πράσινο πανί και η μόνη επιλογή ήταν να πάμε δεξιά προς την Αγία Αικατερίνη που ήταν ανοιχτή η δίοδος. Αριστερά ήταν και πάλι κλειστή που πήγαινε προς τον Άη Γιάννη και την μεγάλη εκκλησία. Η Ανεξαρτησίας ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος και πάει μέχρι την οδό Ερμού που σε κάποιο στάδιο ενώνεται με την Δημοκρατίας, που πάει μέχρι το περίφημο τζαμί Μπιλάλ Αγά. Είναι η καρδιά του εμπορικού Βαρωσιού με τις αντιπροσωπείες και τα μεγάλα καταστήματα», είπε συγκεκριμένα.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top