ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ για Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ για Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Αναφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας έκανε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της χώρας. 



Στην ομιλία του κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «παρακολουθούμε αμέσως τις εκθέσεις που λαμβάνουμε». «Ό, τι πρέπει να γίνει για την προστασία και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας όπως ακριβώς έγινε μέχρι σήμερα υπό την αιγίδα του Προέδρου μας, την ώρα και εκεί που πρέπει. Να μην αμφιβάλλει κανείς γι αυτό. Δεν υπάρχει θέμα για ‘παραχώρηση, εγκατάλειψη του αγώνα με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας είπε ότι ως Τουρκία εφαρμόζουν προσεκτικά τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με Ρωσία και ΗΠΑ. «Με τον ίδιο τρόπο, κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των συναντήσεων», είπε. «Από την άλλη, είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ο κ. Ακάρ είπε ότι τέτοιες διμερείς συμφωνίες θα διχάσουν το ΝΑΤΟ.  «Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη προσπαθούν να αναλάβουν έναν ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο πέρα από το μπόι και τη δύναμή τους. Τους ξεπερνά. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα τους οδηγήσει πουθενά», υποστήριξε. Το ΝΑΤΟ, είπε, «είναι ένας αμυντικός οργανισμός. Ενώ υπάρχουν σύμμαχοι εδώ, οι συμμαχίες όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό θα χωρίσουν τόσο την αμυντική δύναμη της ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ. Το βλέπουν αυτό. Ωστόσο, πρόσθεσε, «ορισμένες χώρες δεν δίνουν προσοχή σε αυτά λόγω του εγωισμού τους ή των πολιτικών φιλοδοξιών των ηγετών τους, βλάπτουν τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την ΕΕ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

Είπε επίσης ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στις θάλασσες για εξερεύνηση φυσικών πόρων θα συνεχιστούν και πρόσθεσε ότι «δεν τίθεται θέμα ποτέ να υποχωρήσουμε ποτέ στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στη θάλασσα και τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας». «Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top