Τουρκία : Persona non grata οι δέκα πρέσβεις που ζήτησαν αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά

Τουρκία : Persona non grata οι δέκα πρέσβεις που ζήτησαν αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά

Οδηγίες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά δήλωσή του.

Πριν μερικές μέρες ο τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον Καβαλά ζήτησε να απελαθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που συνυπέγραψαν έκκληση για την απελευθέρωση του 64χρονου Τούρκου επιχειρηματία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε απόφαση. Σχεδόν θέλουν να καταδικάσουν την Τουρκία σχετικά με αυτό το κατάλοιπο του Σόρος που λέγεται Καβαλά. Γιατί να κάνουν αυτή τη δήλωση οι 10 πρέσβεις; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το κατάλοιπο του Σόρος προσπαθούν να τον αποφυλακίσουν. Είπα στον υπουργό Εξωτερικών ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτούς να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Πώς μπορείτε να επιχειρήσετε να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιος είσαι; Τι είναι αυτό; Λένε αφήστε τον Καβαλά. Εσείς αποφυλακίζετε τους τρομοκράτες, τους δολοφόνους στις δικές σας χώρες».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE