Δρ. Κολιού: Η μετάλλαξη Δέλτα Plus έκανε την εμφάνιση της στην Κύπρο – «Φόβος για πιο επιθετική μετάλλαξη»

Δρ. Κολιού: Η μετάλλαξη Δέλτα Plus έκανε την εμφάνιση της στην Κύπρο – «Φόβος για πιο επιθετική μετάλλαξη»

Την εμφάνιση της έκανε η μετάλλαξη Δέλτα Plus στην Κύπρο αφού σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, βρέθηκε σε δύο δείγματα.

«Το περιμέναμε ότι θα έρθει. Έχει πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Δέλτα και από τη στιγμή που εμφανίστηκε σε χώρες που έχουμε πάρε δώσε είναι λογικό να έρθει και σε εμάς», είπε συγκεκριμένα.

Φόβος τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο και των επιστημόνων είναι να μην εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη η οποία θα είναι ταχύτερης μετάδοσης και πιο επιθετική.

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό», επισήμανε η κυρία Κολιού.

Καταληκτικά τόνισε πως συστήνεται στις πιο πλούσιες χώρες να δώσουν εμβόλια και στις πιο φτωχές ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της γης και να μην υπάρξει κίνδυνος να εμφανιστεί μια μετάλλαξη πιο ισχυρή από τις φτωχές πολυπληθείς χώρες.

Δείτε το βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE