Μπλόκαρε το κανόνι για τις τιμητικές βολές της 28ης Οκτωβρίου στον Λυκαβηττό - ΒΙΝΤΕΟ

Μπλόκαρε το κανόνι για τις τιμητικές βολές της 28ης Οκτωβρίου στον Λυκαβηττό - ΒΙΝΤΕΟ

Με τους 21 κανονιοβολισμούς στο λόφο του Λυκαβηττού ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πάντως τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά, καθώς το κανόνι που είχε ανεβάσει ο ελληνικός στρατός στο σημείο κόλλησε, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί το εφεδρικό που βρισκόταν στο σημείο λίγα πιο δίπλα.

Αυτή η παράδοση προέρχεται από το αγγλικό ναυτικό. Συγκεκριμένα τα κανόνια των πλοίων πριν μπουν σε ειρηνικό λιμάνι ή σε αγγλικό λιμάνι έπρεπε να αδειάσουν. Τα εφτά κανόνια μπορούσαν να ρίξουν τρία βλήματα εξ ου και οι 21 κανονιοβολισμοί.

Δείτε εδώ

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Χάρης Γεωργιάδης: Γιατί επέλεξε τη ρήξη με τον Αβέρωφ–Οι επιδιώξεις και το παρασκήνιο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Χάρης Γεωργιάδης: Γιατί επέλεξε τη ρήξη με τον Αβέρωφ–Οι επιδιώξεις και το παρασκήνιο

Η επιστολή του Χάρη Γεωργιάδη προς την Αννίτα Δημητρίου αποτελεί μια στοχευμένη πολιτική παρέμβαση, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η ξεκάθαρη άρνησή του να συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου, εφόσον ο τελευταίος εξασφαλίσει το χρίσμα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, δεν περιορίζεται σε μια προσωπική διαφοροποίηση. Επηρεάζει τις εσωκομματικές ισορροπίες και δημιουργεί νέα δεδομένα για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE