Σοκαριστικά και άκρως… Κυπριακά, ήταν όλα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό, παρουσία - μάλιστα- των Νουρή, Πετρίδη, Κόκκινου και Πηλείδου.
Ξένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είχαν την ευχέρεια να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με την περαιτέρω προβολή της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και επιχειρηματικού κέντρου υψηλής τεχνολογίας καταθέτοντας παράλληλα τη δική τους εμπειρία από την παρουσία τους στη χώρα μας.
Άναυδοι λέγεται πως έμειναν οι Υπουργοί από τις σοκαριστικές αλήθειες που ακούστηκαν, αφού έκαναν λόγο για χρονοβόρες διαδικασίες, για ρατσιστικές συμπεριφορές από στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών και για απάνθρωπες συμπεριφορές κυβερνητικών υπηρεσιών…
Σύμφωνα σημερινό δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” και του ΚΥΠΕ, Ινδός επιχειρηματίας που είπε ότι εργάζεται στην Κύπρο από το 1989, έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά σε πολλά κυβερνητικά γραφεία, είπε ότι θα έπρεπε να διαλέγουν με προσοχή τα λόγια τους για τους ανθρώπους άλλου χρώματος και εξέφρασε την ελπίδα να μπορούν να συναλλάσσονται καλύτερα με έναν υπολογιστή «αφού η συναλλαγή με κάποια ανθρώπινα όντα σε αυτά τα γραφεία είναι πραγματικά απάνθρωπη».
Ανέφερε ότι πριν από δύο μήνες έγιναν 160 κλήσεις σε δύο εβδομάδες για ένα πολύ απλό θέμα στο Τμήμα Αρχειου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για να κλείσουν ραντεβού, κάτι που δεν κατάφεραν και αναγκάστηκαν να πληρώσουν 200 ευρώ σε έναν μεσολαβητή που βρήκαν... απέναντι στον δρόμο και το θέμα διευθετήθηκε σε μια μέρα! «Ήρθαμε γιατί πολλοί από εμάς ερωτευτήκαμε το νησί, τη φύση των ανθρώπων, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον», είπε, σημειώνοντας ότι τώρα μετέφερε τις δραστηριότητές του στη Νορβηγία.
Εξέφρασε επίσης τη μεγάλη του απογοήτευση για την καταστροφή του περιβάλλοντος στην Κύπρο, τις δασικές πυρκαγιές, την καταστροφή της ακτογραμμής και το ανεξέλεγκτο κυκλοφοριακό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι «φαίνεται ότι οι δήμοι απουσιάζουν, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί».
- Σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ, ο Hamza Afifi, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της BrainRocket, είπε ότι κατά τη λειτουργία της εταιρείας αντιμετώπισαν προκλήσεις ειδικά με το τμήμα μετανάστευσης και πρόσθεσε ότι η (νέα) γρήγορη διαδικασία θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της. «Όταν οι άνθρωποι μας πηγαίνουν να κλείσουν ένα ραντεβού στη Λεμεσό με το Τμήμα Μετανάστευσης χρειάζονται περίπου δύο μήνες, ενώ αν είχαμε μια γρήγορη διαδικασία αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο για να προσελκύσουμε ταλέντα από χώρες εκτός ΕΕ», είπε.
- Ο Arthur Mamedov, Διευθύνων Σύμβουλος της The Soul Publishing, μιας εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό με 400 υπαλλήλους, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα είναι τοπικές προσλήψεις, έκανε λόγο για «θεμελιώδη βελτίωση». Αναφέρθηκε όμως και αυτός στα προβλήματα που αφορούν την μετανάστευση, καθώς η εταιρεία «ψωνίζει ταλέντα σε όλο τον κόσμο» σημειώνοντας ότι τα ταλέντα δεν θα εξετάσουν μόνο την αμοιβή αλλά θα εξετάσουν πώς θα τους βοηθούσε μια χώρα να εγκατασταθούν και την πορεία προς την υπηκοότητα.
- Ο Prabha Jha, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της MSCH Shipmanagement, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα νέα βήματα που έγιναν, τα οποία επιτρέπουν μακροπρόθεσμες άδειες εργασίας, την επανένωση της οικογένειας και επιτρέπουν στους συζύγους να εργάζονται. «Αυτά είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι το όραμα των υπουργών «θα φτάσει και στο τελευταίο πρόσωπο που εργάζεται στο Τμήμα Μετανάστευσης και σε οποιαδήποτε άλλα τμήματα».
Υ.Γ. Τι θα κάνουν τώρα οι αρμόδιοι για να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα; Θα εξεύρουν λύσεις για να προσελκύσουν επενδύσεις ή θα εκδίδουν συκοφαντικές ανακοινώσεις, όπως έγινε πρόσφατα, εναντίον γνωστού Δικηγορικού γραφείου;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις