Πρεμιέρα για τρίτη δόση σε άτομα από 50 ετών και άνω – Ενισχυτική δόση και για άτομα με διαβήτη

Πρεμιέρα για τρίτη δόση σε άτομα από 50 ετών και άνω – Ενισχυτική δόση και για άτομα με διαβήτη

Διαθέσιμα από σήμερα και ραντεβού για τα κέντρα εμβολιασμού μέσω της πύλης εμβολιασμού - Χωρίς ραντεβού στα walk-in

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση για άτομα 50 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech ή Moderna.

Την ίδια ώρα, αρχίζει και ο εμβολιασμός για τα άτομα 50 ετών και άνω που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson&Johnson και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό. Για την ενισχυτική δόση χορηγείται εμβόλιο Johnson&Johnson ή τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna).

Δεν χρειάζεται ραντεβού εάν οι πολίτες μεταβούν στα walk-in υπενθύμισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σημείωσε πως οι πολίτες μπορούν να κλείσουν και ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού. Πρόσθεσε ακόμη πως θα συνεχίσουν οι περιοδίες και στα χωριά.

Παράλληλα, αρχίζει ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση στα άτομα με διαβήτη ηλικίας 18 ετών και άνω με τα εμβόλια τύπου mRNA. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για τα άτομα με παχυσαρκία.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις πιο πάνω ομάδες, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν την Κάρτα Εμβολιασμού τους και αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού).

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE