ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Σκέπασε» την Κύπρο η μετάλλαξη δέλτα - Σε πόσα δείγματα εντοπίστηκε

«Σκέπασε» την Κύπρο η μετάλλαξη δέλτα - Σε πόσα δείγματα εντοπίστηκε

Συνεχίζεται η πλήρης επικράτηση της παραλλαγής Delta του ιού SARS-CoV-2 όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα αλληλούχισης νέων στελεχών, που διενεργήθηκαν από εξειδικευμένο εργαστήριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ιδιωτικό εργαστήριο στην Κύπρο, με το οποίο το Υπουργείο Υγείας διατηρεί σύμβαση.

Συγκεκριμένα, η αλληλούχιση ήταν επιτυχής σε συνολικά 215 δείγματα με ημερομηνίες δειγματοληψίας από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για δείγματα θετικά στον ιό ατόμων από όλες τις Επαρχίες. Σε όλα τα 215 δείγματα ανιχνεύθηκε η μετάλλαξη Delta (Β.1.617.2), ενώ τα προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν την παραλλαγή Deltaplus(ΑΥ.4.2) σε δύο εξ αυτών. Θα ακολουθήσει ενδελεχής γενετική ανάλυση από το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημειώνεται πως για την περίοδο Οκτωβρίου αναλύθηκαν μέχρι στιγμής 193 δείγματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως παραλλαγή Delta. Δύο από αυτά (ποσοστό 1%) ταυτοποιήθηκαν ως υπό-μετάλλαξη Delta plus.

Το Υπουργείο Υγείας παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά την ανίχνευση νέων στελεχών του ιού, έτσι ώστε έγκαιρα να λάβει αποφάσεις για επικαιροποίηση των μέτρων εκεί και όπου χρειάζεται με στόχο να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα και η επιδείνωση των επιδημιολογικών και νοσοκομειακών δεικτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top