ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αν. Διευθυντής Νος. Υπηρεσιών για την 3η δόση εμβολίου άνω των 40: «Για πρώτη μέρα οι αριθμοί είναι καλοί» -ΒΙΝΤΕΟ

Αν. Διευθυντής Νος. Υπηρεσιών για την 3η δόση εμβολίου άνω των 40: «Για πρώτη μέρα οι αριθμοί είναι καλοί»  -ΒΙΝΤΕΟ

Για την 3η δόση εμβολίου άνω των 40 και για την μέχρι στιγμής εικόνα, μίλησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπουρής.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα»,  ο κ. Ταμπουρής μίλησε για την έναρξη της χορήγησης της 3ης δόσης του εμβολίου.

Ανέφερε πως χθες (17/11) χορηγήθηκαν 3881 εμβόλια παγκύπρια. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ηλικιών 40-49 έγιναν 378 εμβολιασμοί, για τους άνω των 50 έγιναν 2880 και για τους κάτω των 40 ετών, 623.

Παράλληλα για τον εμβολιασμό στους πάνω των 40 τόνισε: «Για πρώτη μέρα οι αριθμοί είναι καλοί, ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον χθες. Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες, για όλες τις ηλικίες και για τους άνω των 12 και ξεκίνησαν ήδη να γίνονται και οι διαδικασίες για τα στρατόπεδα και τα σχολεία».

«Το πιο πρόσφατο που θα έχουμε είναι το Σάββατο στη Λάρνακα στην πλατεία Ευρώπης όπου θα είναι εκεί ο υπουργός Υγείας και η Γενική Διευθύντρια από τις 8π.μ -1μ.μ που γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Λάρνακας, αλλά και μαζί με τι υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής. Άρα όποιος θέλει να περάσει να εμβολιαστεί, είτε να λύσει τις απορίες του γίνεται».

Όσο αφορά το ερώτημα αν οι αριθμοί είναι αντιπροσωπευτικοί, εξήγησε ότι επειδή τα άτομα 40-49 χρόνων δεν έχουν όλοι κάνει την 1ης και την 2ης δόση την ιδία χρονική περίοδο μπορεί να μην έχει παρέλθει για όλους το διάστημα των 6 μηνών που χρειάζεται για την 3η δόση. Πρόσθεσε ότι μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει μετά τις 14 του Νοέμβρη όπου οι περισσότεροι θα έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες.

Η πιο συχνή δήλωση αυτών που παν να εμβολιαστούν με την 3η δόση αναφέρει, είναι ότι άκουσαν ότι θα έχουν πιο πολλά συμπτώματα. Η απάντηση του είναι ότι η κάθε φορά είναι διαφορετική. Κάποιους τους ενόχλησε με έναν πονοκέφαλο η ένα κοιλιακό άλγος, άλλους δεν τους επηρέασε καθόλου.

Απαντώντας στο ερώτημα αν το περιεχόμενο του εμβολίου είναι το ίδιο με αυτό της 1ης και 2ης δόσης, διευκρίνισε πως ναι, και ότι απλά είναι η ενισχυτική δόση. Ανέφερε επίσης, ότι το ποσοστό εμβολιασμένων μέχρι χθες ήταν 67, 9%, άρα είμαστε κοντά στο 68%.

Καταληκτικά, ο κ. Ταμπουρής εξέφρασε την άποψη πως χθες αντιμετώπισαν διάφορα ερωτήματα από τον κόσμο για το αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο πιο γρήγορα από τους 6 μήνες και εξήγησε πως αυτό μπορεί να γίνει με αίτηση του καθενός στο υπουργείο υγείας την οποία θα εξετάσουν οι ειδικοί. Αν απορριφθεί, θα πρέπει να περιμένουν τους 6 μήνες.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top