ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τεστ και εμβόλιο σε καφετέριες, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα όσοι έκαναν μια δόση – Ποιοι εξαιρούνται από το διάταγμα

Με τεστ και εμβόλιο σε καφετέριες, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα όσοι έκαναν μια δόση – Ποιοι εξαιρούνται από το διάταγμα

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας στις οποίες εξηγεί τα πάντα που αφορούν τις καφετέριες, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, από τις 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται ΜΟΝΟ άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Ένας από αυτούς τους χώρους είναι τα κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, ωστόσο από το μέτρο εξαιρούνται οι επαγγελματίες αθλητές, εργαζόμενοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άτομα ηλικίας 12 μέχρι 18 ετών, που προπονούνται ή διαγωνίζονται στους αθλητικούς χώρους.

Τα θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και τις αίθουσες θεαμάτων από τα οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι προσκομίζοντας αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά κέντρα δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης (συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης σε εμπορικά κέντρα), Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι προσκομίζοντας αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Την ίδια ώρα εξαιρούνται οι ένοικοι των ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται τους χώρους εστίασης εντός των ξενοδοχείων, νοουμένου ότι κατέχουν έγκυρο SafePass.

Παράλληλα εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, νοουμένου ότι κατέχουν SafePass ενώ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χώρους που δεν αναφέρονται πιο πάνω, συνεχίζουν να ισχύουν οι υφιστάμενες πρόνοιες με βάση τα διατάγματα.

Να σημειωθεί ότι για τους τουρίστες εφαρμόζονται οι πρόνοιες του διατάγματος που είναι σε ισχύ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top