Συναγερμός στην Ελλάδα: Δυο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης "όμικρον" εξετάζονται στην Αθήνα

Συναγερμός στην Ελλάδα: Δυο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης "όμικρον" εξετάζονται στην Αθήνα

Μετά την Κρήτη η μετάλλαξη Όμικρον ενδέχεται να βρίσκεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας εξετάζονται δυο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα κρούσματα αυτά δεν σχετίζονται με αυτό της Κρήτης ενώ οι έλεγχοι γίνονται στα εργαστήρια του ιδρύματος ιατροβιολογικών ερευνών και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Πέρα από το κρούσμα στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα που εξετάζουμε, άσχετα με το κρούσμα της Κρήτης. Είναι πολίτες που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες. Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού, λόγω και της έλευσης της μετάλλαξης όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορονοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE