ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Πως ανταποκρινονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν, αναλύει ο καθηγητής Νικόλας Διέτης.

Συζήτηση στην σημερινή εκπομπή της Κάτια Σάββα , Alpha Ενημέρωση , με τον επικουρο καθηγητη Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νικόλα Διέτη για την νέα μετάλλαξη, για τα εμβόλια αλλα και για την μεταδοτικότητα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οπως ανέφερε ο Δρ.Διέτης η μετάλλαξη Ομικρόν είναι πιο μεταδοτικη , όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να είναι πιο ήπια απο τις προηγούμενες μεταλλάξεις, ωστόσο όπως σχόλίασε θα πρέπει ολοι να είναι πιο προσεχτικοί καθώς ακόμα και σήμερα , υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για τον συγκεκριμένο ιο, κορωνοϊο. Χρειάζεται χρόνος ώστε να φανεί η επίπτωση της νέας μετάλλαξης αλλα και κατα πόσο τα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την "Ομικρον".

Τόνισε πως μετά απο 12 μήνες εμβολιασμού όπου έγιναν παγκόσμια δισεκατομμύρια εμβολιασμοί , η επιστημονική κοινότητα ειναι σε θέση να γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τα στατιστικά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων. 

Αναφερόμενος στα στατιστικά, ο Δρ.Διέτης σχολίασε ότι ναι μεν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αλλά με βάση τις αποδείξεις και τα εθνικά δεδομένα όλων των χωρών, τα εμβόλια προστατευουν απο τις νοσηλείες, τη βαριά νόσο και τους θανάτους.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είναι γνωστό ότι η μετάδοση δεν ειναι το ίδιο σε ένα εμβολιασμένο και σε ενα ανεμβολίαστο, εξηγώντας τον λόγο, στο πιο κάτω βίντεο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top