Πως ανταποκρινονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν, αναλύει ο καθηγητής Νικόλας Διέτης.
Συζήτηση στην σημερινή εκπομπή της Κάτια Σάββα , Alpha Ενημέρωση , με τον επικουρο καθηγητη Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νικόλα Διέτη για την νέα μετάλλαξη, για τα εμβόλια αλλα και για την μεταδοτικότητα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Οπως ανέφερε ο Δρ.Διέτης η μετάλλαξη Ομικρόν είναι πιο μεταδοτικη , όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να είναι πιο ήπια απο τις προηγούμενες μεταλλάξεις, ωστόσο όπως σχόλίασε θα πρέπει ολοι να είναι πιο προσεχτικοί καθώς ακόμα και σήμερα , υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για τον συγκεκριμένο ιο, κορωνοϊο. Χρειάζεται χρόνος ώστε να φανεί η επίπτωση της νέας μετάλλαξης αλλα και κατα πόσο τα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την "Ομικρον".
Τόνισε πως μετά απο 12 μήνες εμβολιασμού όπου έγιναν παγκόσμια δισεκατομμύρια εμβολιασμοί , η επιστημονική κοινότητα ειναι σε θέση να γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τα στατιστικά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων.
Αναφερόμενος στα στατιστικά, ο Δρ.Διέτης σχολίασε ότι ναι μεν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αλλά με βάση τις αποδείξεις και τα εθνικά δεδομένα όλων των χωρών, τα εμβόλια προστατευουν απο τις νοσηλείες, τη βαριά νόσο και τους θανάτους.
Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είναι γνωστό ότι η μετάδοση δεν ειναι το ίδιο σε ένα εμβολιασμένο και σε ενα ανεμβολίαστο, εξηγώντας τον λόγο, στο πιο κάτω βίντεο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις