ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής – Ήταν πλήρως εμβολιασμένος

Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής – Ήταν πλήρως εμβολιασμένος

Ο 69χρονος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα βρέθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θετικός στην COVID-19, αν και εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

«Ο πρόεδρος άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία αφού έφυγε από την Κρατική Επιμνημόσυνη Δέηση για τον πρώην αντιπρόεδρο Φρέντερικ Βίλεμ ντε Κλερκ στο Κέιπ Τάουν νωρίτερα σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, ο Ραμαφόζα φορώντας μάσκα απέτινε φόρο τιμής στον τελευταίο ηγέτη της κυβέρνησης της λευκής μειοψηφίας της Νότιας Αφρικής, που βοήθησε στις διαπραγματεύσεις για το τέλος της.

"Ο πρόεδρος, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο Κέιπ Τάουν και έχει αναθέσει όλες τις ευθύνες στον αναπληρωτή πρόεδρο Ντέιβιντ Μαμπούζα για την ερχόμενη εβδομάδα", προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Τις τελευταίες ημέρες, μια έξαρση του ιού σε όλη τη χώρα, που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, μολύνει καθημερινά περίπου 20.000 ανθρώπους. Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δεν βλέπουν να υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.

Πηγή: real.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top