ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Εξηγεί κάθε πόσο χρειαζόμαστε εμβόλιο - Η σύγχυση για το πού θα μπαίνει «stop» στους ανεμβολίαστους

Δρ. Καραγιάννης: Εξηγεί κάθε πόσο χρειαζόμαστε εμβόλιο - Η σύγχυση για το πού θα μπαίνει «stop» στους ανεμβολίαστους

Στα νέα μέτρα που αναμένεται ν’ αποφασιστούν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε ο Δρ. Καραγιάννης

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού θα χρειάζεται εμβολιασμός ανά εξάμηνο.

«Τα αποτελέσματα δεν είναι εμφανή μέχρι να περάσουν δύο ή τρεις εβδομάδες. Είμαστε ανοιχτοί όσον αφορά την οικονομία μας. Τα μέτρα που θα παρθούν πρέπει να είναι τέτοια μέχρι να μας προστατέψουν για τα μέσα του Ιανουαρίου, γιατί τότε ίσως να έχουμε την κορύφωση σύμφωνα με τα μοντέλα, πρέπει να μπουν και άλλοι παράγοντες για αυτό δεν τα πιστεύω πολύ αυτά τα μοντέλα. Θα πρέπει να μπει και ο ανθρώπινος παράγοντας στο παιχνίδι», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα μπορεί να πάει στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, λέγοντας πως «λόγω υποχρεώσεων στο πανεπιστήμιο δεν θα μπορώ να παρευρεθώ σήμερα. Η συνάντηση είναι μετά το Υπουργικό. Έτσι ήρθαν τα πράγματα για αυτό μας ζήτησαν να τοποθετηθούμε με email. Εδώ πρέπει να υπάρξει μια λογική προσέγγιση θεωρώ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον κόσμο. Δεν έχει διευκρινιστεί 100% πού θα μπορούν άτομα που έχουν τεστ. Πρέπει να υπάρξει κάτι ομοιόμορφο. Μιλάμε για 4 με 5 εβδομάδες που αναμένουμε να υπάρξει πρόβλημα λόγω της κινητικότητας του κόσμου».

Καταληκτικά σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι σε αυτούς τους χώρους (σ.σ. κέντρα διασκέδασης) λόγω της περιόδου ο κόσμος θα πιει, θα θέλει να χορέψει να φωνάξει. Ειδικά όταν γυρίσει ο χρόνος. Εμπεριέχει ένα ρίσκο, επομένως τα άτομα που θα μπουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα. Υπάρχει κίνδυνος με τη μετάλλαξη Όμικρον. Ήμουν από τους πρώτους που το είπα, ότι είναι υπερμεταδοτικός αλλά όχι τόσο νοσογόνος. Ίσως να είναι ο ιός που θα δημιουργήσει την ανοσία της αγέλης. Η εξάπλωση του ιού θα πιέσει τα συστήματα υγείας ανά το παγκόσμιο. Κάποιοι θα χρειαστούν νοσηλεία. Πρέπει να βοηθήσουμε την κατάσταση ώστε το σύστημα να μην πιεστεί απότομα. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε αρκετούς θανάτους. Ελπίζω ότι και με την έλευση των φαρμάκων θ’ αποφεύγονται οι θάνατοι. Αν αυξηθεί ο αριθμός αυτός, τότε η πίεση θα είναι ιδιαίτερη. Συνήθως συστήνουμε στα άτομα που έχουν νοσήσει να περιμένουν ένα μήνα μετά που έχουν νοσήσει και να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η ανοσία θα επέλθει μετά από περίοδο πέντε εβδομάδων. Δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση (σ.σ. για όσους θέλουν να βάλουν την πρώτη δόση). Κάνεις κάποια αντισώματα. Μέχρι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού ίσως θα χρειάζεται ο εμβολιασμός ανά εξάμηνο».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top