Αβραάμ Ηλία: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας – Πιο ήπιες οι παρενέργειες εμβολίου στα παιδιά»

Αβραάμ Ηλία: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας – Πιο ήπιες οι παρενέργειες εμβολίου στα παιδιά»

Ο Δρ Αβραάμ Ηλία, διευθυντής του παιδιατρικού θαλάμου στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μίλησε στο ThemaOnline  για την τωρινή κατάσταση στον θάλαμο με τα κρούσματα κορωνοϊού και για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών για οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής περιόδου.

Δήλωσε πως υπάρχουν 3 κρούσματα τώρα στον παιδιατρικό θάλαμο, ένα 13χρονο αγόρι με υποκείμενα νοσήματα, ένα 4χρονο κοριτσάκι το οποίο ανέβασε πυρετό αλλά η κατάσταση του είναι ελεγχόμενη και ένα 7χρονο κοριτσάκι το οποίο μόλις σήμερα νοσηλεύτηκε. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα της μετάλλαξης «όμικρον», διευκρίνισε.

Σχετικά με τον επερχόμενο εμβολιασμό παιδιών ηλικίας  5-11 ετών που ξεκινά στην Κύπρο στις 20 Δεκεμβρίου, ο Δρ Αβραάμ απευθύνεται στους γονείς: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας, αφού ο εμβολιασμός είναι το πρώτο όπλο για την προστασία των ίδιων, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς, όπως επίσης και για την αποφυγή μετάδοσης του ιού στην υπόλοιπη μερίδα του πληθυσμού».

Τονίζει πως πρέπει κι εμείς σαν Κύπρος να εφαρμόσουμε τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΑΑΠ), όπως και της Ευρωπαϊκής (ΕΑΠ). Ανέφερε πως στις ΗΠΑ, εμβολιάστηκαν πάνω από 6 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11, όπως και επίσης παιδιά στο Ισραήλ και Καναδά και δεν παρατηρήθηκαν οποιεσδήποτε ασυνήθιστες παρενέργειες. Αντιθέτως, τόνισε: «Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι πιο ήπιες στα παιδιά».

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές και έχει την ίδια αντισωματική απάντηση όπως και στις υπόλοιπες ηλικίες. Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά περιστατικά μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας», δήλωσε. Πρόσθεσε πως καλό θα ήταν το εμβόλιο να χορηγηθεί τώρα πριν τη μείωση της θερμοκρασίας, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο ιός και οι πιθανές μεταλλάξεις του. 

Καταληκτικά, σχετικά με το ερώτημα αν υπάρχουν άλλες ασθένειες στο θάλαμο αυτή τη στιγμή, ο Δρ Αβραάμ ανέφερε ότι υπάρχει οξεία βρογχιολίτιδα (RSV) και αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα ο ιός της γρίπης, λόγω μείωσης θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Στόχος της παραγωγής και δημιουργίας του βίντεο φαίνεται να είναι να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ποινικός Ανακριτής Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμά του για τη γνωστή υπόθεση «videogate», τονίζοντας ότι από τη μέχρι σήμερα εξασφαλισθείσα μαρτυρία δεν προκύπτει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές» του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE