Λ. Φουρλάς: «Επιβάλλεται να δράσουμε άμεσα για την ισότητα φύλων»

Λ. Φουρλάς: «Επιβάλλεται να δράσουμε άμεσα για την ισότητα φύλων»

Θα ήταν υποκρισία να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει ισότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ ανδρών και γυναικών, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, μιλώντας τη Δευτέρα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, για την ισότητα των φύλων, υπογραμμίζοντας πως "επιβάλλεται να δράσουμε άμεσα".

Ο κ. Φουρλάς είπε πως στην εργασία υπάρχει μισθολογικό χάσμα 14% και παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

"Τα στοιχεία είναι καταθλιπτικά. Στο διαδίκτυο ελλιπές νομικό πλαίσιο για καταπολέμηση νέων μορφών παρενόχλησης όπως η εκδικητική πορνογραφία, που εντοπίζονται και έχουν μεγιστοποιηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας", επεσήμανε.

Για την εκπαίδευση είπε πως "σε 13 κράτη μέλη η κατάσταση χειροτερεύει σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ στα υπόλοιπα κράτη η κατάσταση μένει αμετάβλητη εις βάρος των γυναικών".

"Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Όλα αυτά που περιέγραψα πιο πάνω καθιστούν το έργο και την αποστολή μας ως θεματοφύλακες αρχών και αξιών ακόμα πιο σημαντική", πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως "Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ισότητα, σε όλους τους τομείς και εκφάνσεις της ζωής δεν μπορεί ούτε  να υπάρξει ούτε και να λειτουργήσει".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

Στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στις πρωτοβουλίες που προωθεί η Κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους επικεντρώνεται το νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE