Ανατροπή για τα self τεστ - Από πότε ξεκινά η χορήγηση τους και ποιοι πολίτες δικαιούνται

Ανατροπή για τα self τεστ - Από πότε ξεκινά η χορήγηση τους και ποιοι πολίτες δικαιούνται

Ανατροπή τελευταίας στιγμής την χορήγηση self τεστ στην Κύπρο, καθώς τελικά από αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι πολίτες να τα προμηθευτούν.

Η χορήγηση τους θα ξεκινούσε από σήμερα Δευτέρα, ωστόσο υπήρξαν κάποια τεχνικά ζητήματα στη νέα πλατφόρμα της Πύλης του ΓεΣΥ που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με την πρόεδρος του παγκύπριου φαρμακευτικού συλλόγου κ. Ελένη Πιέρα, η οποία μίλησε στο ραδιόφωνο του «’Αστρα».

Yπενθυμίζουμε ότι η δωρεάν διάθεση των self test θα γίνεται από τα Φαρμακεία και θα παραχωρηθεί μία συσκευασία που περιλαμβάνει πέντε self tests σε κάθε άτομο που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τονίζεται, πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός, ότι το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στις δέουσες ενέργειες για να διασφαλιστεί πως τα self tests που θα αφιχθούν στην Κύπρο θα ανιχνεύουν όλες τις μεταλλάξεις, περιλαμβανομένης και της "Όμικρον". Τα self tests θα παραχωρούνται απο τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ φαρμακεία, με τους δικαιούχους να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης. Δικαιούχοι είναι τα άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα στην Κύπρο και δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα μπορούν να παραλάβουν τα self test από σημεία που θα τους υποδειχθούν σε κάθε επαρχία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE