ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Πανα: «Δεν πιστεύει κανένας ότι έχουμε βρει την κορύφωση , είμαστε σε ανοδική πορεία» - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Δρ.Πανα: «Δεν πιστεύει κανένας ότι έχουμε βρει την κορύφωση , είμαστε σε ανοδική πορεία» - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αρκετές απορίες έλυσε η Δρ Ζωή – Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας .

Η Δρ Ζωή – Δωροθέα Πανά, μιλώντας στην ραδιοφωνική συχνότητα 107.6 και 97.6 απάντησε στο αν η Ομικρον είναι η τελευταία μετάλλαξη που θα φέρει το τέλος της πανδημίας.

"Ολοι ελπίζουν στη φυσική ανοσία" ανέφερε, προσθέτοντας πως μαζι με τον εμβολιασμό μπορεί να επιτευχθεί μια ταυτόχρονη συλλογική ανοσία που θα βοηθήσει ενδεχομένως προς το τέλος, ωστόσο οπως τόνισε "είναι καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα βήμα" , αφού οπως διευκρίνησε " η πανδημία μας έχει διαψεύσει πολλές φορές".

Ηταν αναμενώμενη η αύξηση κρουσμάτων;

Οπως σχολίασε η Δρ.Πανά, με βάση τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους με την νέα μετάλλαξη γνώριζαν ότι πρόκειται για ένα υπερμεταδοτικό στέλεγχος και ότι " Ηταν αναμενόμενο ότι θα έχουμε αυξηση, και ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση το επόμενο διάστημα" , τονίζοντας πως "δεν ξέρουμε πως θα επιδράσουν οι γιορτές σε αυτό το πλαίσιο".

Ξεκαθάρισε οτι "δεν πιστεύει κανένας ότι έχυμε βρει την κορύφωση" αναφέροντας πως θα υπάρξει ανοδική πορεία στα κρούσματα τις επόμενες μέρες.

Αυτό που έχει σημασία ωστόσο είναι ότι μπορεί το στέλεγχος να είναι πιο υπερμεταδοτικό αλλά σε αντιστοιχία οι νοσηλείες δεν αυξάνονται τόσο ραγδαία και με την αναμνηστική δόση, κερδίζεται χρόνος.

"Ο ιός είναι ύπουλος και ξέρει που και πως θα χτυπήσει. Πρέπει ο καθενας μας να θεωρεί τον εαυτό του ως ασυμπτωματικό πλέον φορέα και να προσέχει"

 Θα ανοίξουν τα σχολεία

Η υπερματαδοτικότητα του νέου στελέγχους , θα χτυπήσει οπως είναι αναμενόμενο και τα σχολεία με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και σε μαθητές.

Στόχος όπως αναφέρει η Δρ.Πανά είναι να κρατήθούν τα σχολεία ανοιχτά. Εξήγησε ότι το να παραμείνουν κλειστά θα επιφέρει γενικότερες επιπτώσεις στην κοινωνία. Για να κλείσουν οπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει μια γενικότερη αλλαγή στο σύστημα, ξεκινόντας ότι θα χρειαστεί να μπουν και μέτρα για τηλεργασία, καθώς "δεν θέλουμε τα παιδιά να πάνε στους παππούδες-γιαγιάδες, στους υπερήλικες και να μεταφέρουμε τον ιό σε άλλες ομάδες. Θέλει λίγο προσοχή. Μας απασχολεί το θέμα των σχολείων".

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top