ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ένα βήμα πριν επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ένα βήμα πριν επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι με σκοπό την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά, ενώ στόχος είναι να μην γεμίσουν τα νοσηλευτήρια.

Με την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας και τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Καινοτομίας, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και υπηρεσιακούς παράγοντες, αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις.

Σκοπός της συνάντησης είναι να δεχθεί προτάσεις από τους ειδικούς για να τις καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, αύριο Τετάρτη 05 Ιανουαρίου, εκεί όπου πιθανόν να κλειδώσουν νέα μέτρα για να εμποδίσουν την περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο της επιστροφής του «κέρφιου», δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα και μετά, με το πιο πιθανό σενάριο να ξεκινά στις 23:00 το βράδυ.

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι απομακρυσμένο αλλά όχι απίθανο, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι στο «κόκκινο» και προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατό με σκοπό να μειωθούν τα κρούσματα και να μην γίνουν πολλές εισαγωγές στα νοσηλευτήρια.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, άλλα μέτρα που θα τεθούν στο τραπέζι ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, θα κινηθούν ως εξής: Περιορισμοί στους εισερχόμενους σε εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας, σε εστιατόρια, καφετέριες και γενικά τους χώρους εστίασης, σε οικίες για οικογενειακές συνάξεις, (μάλλον η οροφή θα είναι στα 10 άτομα).

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η ανανέωση των υφιστάμενων περιορισμών στα νυκτερινά κέντρα και τις κοινωνικές-οικογενειακές εκδηλώσεις όπως είναι οι γάμοι, οι βαπτίσεις, αρραβώνες κλπ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top