ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εκ νέου σύσταση από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού

Εκ νέου σύσταση από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών φορέων και οργανισμών, για ακόμη μία φορά συστήνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, ως τη βέλτιστη πρακτική πρωτογενούς πρόληψης της νόσου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ αναφέρει πως η επιστημονική κοινότητα βασίζεται στην τεκμηριωμένη γνώση και έχει τη δυνατότητα μέσα από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, να αξιοποιεί αυτή τη γνώση για την αναχαίτιση του ιού μέσα από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σημειώνοντας πως είναι γεγονός ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του στελέχους «Όμικρον» έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα κρούσματα και έχει σκορπίσει ανησυχία, εντείνοντας την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως προσθέτει, «παρά το γεγονός ότι το στέλεχος Όμικρον φαίνεται να είναι λιγότερο παθογόνο, η ραγδαία εξάπλωση και αναπαραγωγή του δυνητικά μπορεί να παράξει νέα παραλλαγή με απρόβλεπτες συνέπειες και ίσως πιο νοσογόνες».

«Ο εμβολιασμός είναι μία συνολική προσπάθεια και πέραν από ατομική είναι και κοινωνική ευθύνη η οποία όταν συνδυαστεί με την σωστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας δημιουργεί μία ισχυρή ασπίδα προστασίας», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ο ΠΙΣ σημειώνει πως υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε, ιδιαίτερα στα παιδιά, ενώ αναφέρει πως ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τις επιστημονικές εταιρείες ως προς την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρει τόσο την Παιδιατρική Εταιρεία για τις πρόσφατες δράσεις της όσο και την Παγκύπρια Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία για την ξεκάθαρη επιστημονική της τοποθέτηση ως προς την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του Covid-19 για έγκυες, θηλάζουσες και για όσες γυναίκες επιθυμούν να καταστούν έγκυες.

«Τέτοιες προσπάθειες τιμούν την επιστήμη και την ιατρική κοινότητα της Κύπρου και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της υγείας των πολιτών και της δημόσιας υγείας», καταλήγει ο ΠΙΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top