ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κέντρα Αναψυχής: «Έμμεσο κλείσιμο» φέρνουν τα νέα μέτρα – Επιτακτική η οικονομική στήριξη του κλάδου

Κέντρα Αναψυχής: «Έμμεσο κλείσιμο» φέρνουν τα νέα μέτρα – Επιτακτική η οικονομική στήριξη του κλάδου

«Κάθε περιορισμός παίζει τον δικό του ρόλο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Γ.Γ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, είπε πως αρκετοί επηρεάζονται από τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων, ιδιαίτερα όσοι διαθέτουν μεγάλους χώρους.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν θα έχουμε πελάτες. Γιατί κάθε φορά που βγαίνουν νέοι περιορισμοί ‘χαλά’ και η ψυχολογία του κόσμου», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε πως «εμείς επικεντρωνόμαστε στην οικονομική στήριξη που πρέπει να προσφέρει το κράτος. Ολόκληρη η βιομηχανία θα πρέπει να στηριχθεί στοχευμένα».
Θεωρούμε, συνέχισε, πως η οποιαδήποτε απόφαση δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στη σύγκριση του κύκλους εργασιών της βιομηχανίας το 2021 με το 2020 καθώς ολόκληρη η οικονομία την περσινή χρονιά παρουσίασε άνοδο σε σχέση με το 2020.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου, ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους επιδημιολόγους και σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. «Από την άλλη, τα νέα πρωτόκολλά για κέντρα αναψυχής και χώρους εστίασης αποτελούν έμμεσο κλείσιμο». Για αυτό τον λόγο πρόσθεσε, είναι αναγκαία η οικονομική στήριξη της βιομηχανίας.

Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των συνδέσμων που εκπροσωπεί η ΟΣΙΚΑ για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

«Αυτό που ζητάγαμε είναι επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θρασυβούλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top