ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Αβραάμ: «Τα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν στον βαθμό που επιθυμούμε»

Δρ Αβραάμ: «Τα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν στον βαθμό που επιθυμούμε»

Για την κατάσταση στον παιδιατρικό θάλαμο του Μακάρειου και τα τωρινά περιστατικά, όπως και για τον εμβολιασμό παιδιών μίλησε στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία.

Ο Δρ Αβραάμ ανέφερε πως υπάρχουν πέντε περιστατικά κορωνοϊού αυτή τη στιγμή στο Μακάρειο με τον μικρότερο νοσούντα να είναι ηλικίας 13 μηνών. Εξήγησε, πως όλα τα περιστατικά είναι κάτω των 5 ετών και είναι εκτός κινδύνου. Συνέχισε λέγοντας, πως «τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4, 5 ετών έχουν γενικά πιο έντονα συμπτώματα και πως τα βρέφη 2μηνων και κάτω που νοσούν από κορωνοϊό πρέπει άμεσα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο».

Σχετικά με το περιστατικό νεογνού που γεννήθηκε πρόωρα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό, διευκρίνισε πως είναι σε  βελτιωμένη κατάσταση και αποδιασωληνώθηκε. Ανέφερε επίσης, πως υπάρχουν ακόμα δύο βρέφη από γυναίκες θετικές στον κορωνοϊό των οποίων η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Επισήμανε πως τις τελευταίες μέρες μειώθηκαν οι εισαγωγές στον θάλαμο, αλλά λόγω της επανέναρξης των σχολείων πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

Για το αν υπάρχουν άλλες ασθένειες αυτή τη στιγμή στον θάλαμο, ανέφερε πως υπάρχουν περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού (Βρογχιολίτιδα RSV). Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε «υπάρχουν και σοβαρά περιστατικά αλλά είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση τους και πρόκειται κυρίως για βρέφη».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στα επίπεδα εμβολιασμού στον παιδικό πληθυσμό, και για το κατά πόσο είναι ικανοποιητικά μέχρι στιγμής. Ο Δρ Αβραάμ δήλωσε πως «τα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν στον βαθμό που επιθυμούμε αλλά ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουμε τα χνάρια των υπόλοιπων χωρών, όπως για παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top