ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Αρμεύτης: «Η ισορροπία στις ΜΕΘ κρατιέται από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών» - Ποιο το βήμα για την κανονικότητα

Δρ. Αρμεύτης: «Η ισορροπία στις ΜΕΘ κρατιέται από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών» - Ποιο το βήμα για την κανονικότητα

Ο Ειδικός Πνευμονολόγος, Χάρης Αρμεύτης μιλώντας στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» αναφέρθηκε στην πανδημία και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις ΜΕΘ αλλά και στις λύσεις που θα απαλύνουν το πρόβλημα αυτό.

«Με τα πολλά tests δεν λύνεται το πρόβλημα της πανδημίας. Το πρόβλημα λύνεται αν μειώσουμε τις νοσηλείες σημαντικά στις ΜΕΘ και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας. Εκεί είναι το πρόβλημα της πανδημίας», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αρμεύτης.

Παράλληλα διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να λέμε ότι είναι διαχειρίσιμο το πρόβλημα με την πανδημία όταν οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και όταν το προσωπικό δεν προλαβαίνει να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής μέσα στις ΜΕΘ με αποτέλεσμα να γεμίζουν ανθεκτικά μικρόβια.

«Μην φτάσουμε στο σημείο να θεωρήσουμε μια κατάσταση διαχειρίσιμη όταν η καταγραφή θανάτων, να είναι η λύση για να βρίσκουμε κρεβάτια. Αν το μετρήσετε, στην πράξη, θα δείτε ότι αυτή η ισορροπία κρατιέται αυτή τη στιγμή στις μονάδες από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και αυτό είναι τραγικό», επισήμανε ο κύριος Αρμεύτης.

«Αν θέλουμε να τελειώνουμε πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού άρα να νοσηλεύονται λιγότεροι ώστε να μπορούμε να κάνουμε έγκαιρη ανίχνευση και να μπορεί το σύστημα υγείας να λειτουργεί», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα σχολεία, ο ειδικός Πνευμονολόγος ανέφερε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις του να κλείσουν.

«Θεωρώ είπε πως γίνεται μια προσπάθεια που μπορεί να μην έχει τέλεια αποτελέσματα, θα έχει κάποια κενά και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στα σχολεία»

Καταλήγοντας ο κύριος Αρμεύτης είπε ότι πριν πάμε στην τέταρτη δόση πρέπει να τελειώσουμε με την τρίτη δόση.

«Το βασικό είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί σε συνάρτηση του χρόνου, σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί τα εμβόλια έχουν χρονική δράση»

«Το πρόβλημα είναι οι νοσηλείες, αν καταφέρουμε να μειώσουμε αυτό το ποσοστό θα είναι ένα μεγάλο βήμα επαναφοράς στην κανονικότητα», τόνισε

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top