ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάδυσης ενός νέου στελέχους» - Όσα είπε για τις λεπτομέρειες που αφορούν το test to stay

Δρ. Καραγιάννης: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάδυσης ενός νέου στελέχους» - Όσα είπε για τις λεπτομέρειες που αφορούν το test to stay

Για το test to stay, τα αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία αλλά και για τον κίνδυνο ενός νέου στελέχους μίλησε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Πρόκειται για μια προσέγγιση που έδειξε να είναι βοηθητική σε άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν επεξεργαστεί δεν συζητήθηκε καθόλου τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει και πως θα μπει σε ισχύ αυτή η απόφαση», είπε συγκεκριμένα για το test to stay στα σχολεία.

«Θεωρώ ότι είναι βοηθητικό και το CDC δεν πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να γνωρίζει ότι θα έχει κάποιο θετικό αντίκτυπο», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις λεπτομέρειες του μέτρου ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι δουλειά του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά του αρμόδιου Υπουργείου και των ομάδων που ασχολούνται με τα πρωτόκολλα.

«Ο κόσμος στο Υπουργείο έχει πελαγώσει με τα κρούσματα και τις ιχνηλατήσεις…πρέπει να δίνεται κάποιος χρόνος για επεξεργασία των λεπτομερειών»

Παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία.

«Μόνο χθες καταγράφηκαν 165 περιστατικά στη Δημοτική Εκπαίδευση και 86 στη Μέση Εκπαίδευση. Τα κρούσματα αυτά είναι αρκετά περισσότερα σε σχέση με πριν τα Χριστούγεννα, μια κατάσταση η οποία θα αξιολογηθεί την Τρίτη στη σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον Υπουργό Υγείας», ανέφερε ο κύριος Καραγιάννης.

Αναφερόμενος στους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών, σημείωσε ότι αυτοί φαίνεται να οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ υπάρχει ένας μικρός αριθμός νοσηλειών από Όμικρον.

Ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας τόνισε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάδυσης ενός νέου στελέχους, γι' αυτό και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

«Υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, κάτι που ίσως ευνοήσει την ανάπτυξη μιας νέας παραλλαγής, όπως έγινε για παράδειγμα με την Όμικρον», επισήμανε.

Καταλήγοντας ο κύριος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην εισήγηση του για χορήγηση τέταρτης δόσης σε ηλικιωμένους τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει σε περίπτωση που υπάρξει επιβάρυνση της κατάστασης στα γηροκομεία. 

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top