ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα μπει η άνοιξη για να δούμε νέες χαλαρώσεις - Πότε πάνε ξανά για καφέ οι ανεμβολίαστοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα μπει η άνοιξη για να δούμε νέες χαλαρώσεις - Πότε πάνε ξανά για καφέ οι ανεμβολίαστοι

Καμιά σκέψη για χαλαρώσεις δεν έχουν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας και το Υπουργείο Υγείας, παρά την πτώση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.

Μπορεί τα κρούσματα να πέφτουν, ωστόσο ο προβληματισμός για τους θανάτους και τις νοσηλείες συνεχίζεται, καθώς χθες Κυριακή 16 Ιανουαρίου υπέκυψαν έξι ασθενείς με τελική αίτια την Covid-19.

Αρμόδια πηγή, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως αν όλα πάνε καλά, την άνοιξη θα έχουμε τις πρώτες χαλαρώσεις, νοούμενου ότι τα κρούσματα θα επιστρέψουν σε τριψήφιους, τουλάχιστον αριθμούς.

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται καμία σκέψη για τερματισμό του μέτρου που αποκλείει τους ανεμβολίαστους πολίτες από τους χώρους εστίασης, τα νυχτερινά κέντρα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Με τις εισαγωγές στα νοσηλευτήρια που καταγράφονται κυρίως από ασθενείς που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, οι ειδικοί δεν σκέφτονται σε καμία περίπτωση την άρση του μέτρου.

Εκτός απροόπτου, δεν φαίνεται να δούμε ούτε αυστηρότερα μέτρα, ενώ το πιθανότερο σενάριο θέλει τα μέτρα που βρίσκονται τώρα σε ισχύ να παίρνουν παράταση και μετά τις 31 Ιανουαρίου που λήγει το διάταγμα.

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί το Υπουργείο Υγείας είναι το μέτρο του «Test to stay» το οποίο αφορά τους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι επαφές, καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ληφθούν στη διάρκεια σύσκεψης, στις 15:00, μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας, Κωνσταντίνου Τσιούτη, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανώσεων γονέων.

Το συγκεκριμένο μέτρο που θα εφαρμοζόταν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης από αυτή τη Δευτέρα, δεν θα εφαρμοστεί τελικά από σήμερα λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανωμένων γονιών. Κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν οι τρόποι εφαρμογής του, δηλαδή αν το μέτρο θα διενεργείται με self test ή rapid test ή με άλλο τρόπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top