ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Δεν τέθηκε ακόμα στο τραπέζι το θέμα της ενδημικότητας του ιού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος είπε πως αυτό που τέθηκε στο τραπέζι είναι το «πώς θα μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό».

 
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία συζήτησε το νομοσχέδιο που αφορά στις επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αν πετύχει το μέτρο test to stay, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στα σχολεία, υπάρχει σκέψη να υιοθετηθεί και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας.

Πιθανότητα να υιοθετηθεί την Τετάρτη το test to stay σε ιατρικό προσωπικό και σώματα ασφαλείας

Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιστήμονες την ερχόμενη Τετάρτη να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο και στην ευρύτερη κοινωνία, εξηγώντας πως γίνονται σκέψεις να υιοθετηθεί το μέτρο σε ιατρικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, είπε ότι είναι σεβαστή η άποψή τους, αλλά όπως πρόσθεσε «είναι σεβαστή και η απόφαση των ειδικών που κάνουν τις εισηγήσεις».

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά, γι’ αυτό στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

«Αυτό έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top