Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Δεν τέθηκε ακόμα στο τραπέζι το θέμα της ενδημικότητας του ιού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος είπε πως αυτό που τέθηκε στο τραπέζι είναι το «πώς θα μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό».

 
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία συζήτησε το νομοσχέδιο που αφορά στις επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αν πετύχει το μέτρο test to stay, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στα σχολεία, υπάρχει σκέψη να υιοθετηθεί και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας.

Πιθανότητα να υιοθετηθεί την Τετάρτη το test to stay σε ιατρικό προσωπικό και σώματα ασφαλείας

Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιστήμονες την ερχόμενη Τετάρτη να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο και στην ευρύτερη κοινωνία, εξηγώντας πως γίνονται σκέψεις να υιοθετηθεί το μέτρο σε ιατρικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, είπε ότι είναι σεβαστή η άποψή τους, αλλά όπως πρόσθεσε «είναι σεβαστή και η απόφαση των ειδικών που κάνουν τις εισηγήσεις».

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά, γι’ αυτό στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

«Αυτό έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

Τα τελευταία τρία χρόνια, υλοποιώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό, «έχουμε πετύχει να αυξήσουμε το κυπριακό νηολόγιο κατά περίπου 27%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του, το Σάββατο, στο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2026» που διοργάνωσαν στον Μόλο Λεμεσού ο Δήμος της πόλης και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με κεντρικό μήνυμα "Ζήσε τη Θάλασσα - Γνώρισε τη Ναυτιλία". Ο Πρόεδρος επεσήμανε, παράλληλα, ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα του κράτους σε σχέση με την πλοιοδιαχείριση, περίπου 19%-20%.

BEST OF TOTHEMAONLINE