ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χαριλάου για ασθενείς που δεν επιθυμούν να διασωληνωθουν: «O μόνος τρόπος είναι με διάταγμα δικαστηρίου» - ΒΙΝΤΕΟ

Χαριλάου για ασθενείς που δεν επιθυμούν να διασωληνωθουν: «O μόνος τρόπος είναι με διάταγμα δικαστηρίου» - ΒΙΝΤΕΟ

Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα πιστοποιητικά θανάτου, και τους ασθενείς που δεν επιθυμούν να διασωληνωθούν μίλησε ο Πάμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως καθημερινά ανακοινώνεται μέσω ενός δελτίου τύπου  η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και οι θάνατοι που προκύπτουν. Διευκρίνισε πως για να δηλωθεί ένας ως θανόντας και να ανακοινωθεί ο θάνατος του λόγω  κορωνοϊού, απαιτείται να υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου. Χωρίς το πιστοποιητικό δεν μπορεί να ανακοινωθεί θάνατος, τόνισε.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται ένας έλεγχος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα αυτά και αναζητείται κατά  πόσο υπάρχουν κι άλλα άτομα τα οποία έχουν καταλήξει και δεν έχουν δηλωθεί, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τόνισε πως «υπάρχουν περιπτώσεις  όπου το πιστοποιητικό θανάτου άργησε κάπως να πάει στη μονάδα παρακολούθησης του υπουργείου υγείας ούτος ώστε να ανακοινωθεί ο θάνατος».

«Γι’ αυτό είχαμε 11 περιστατικά χθες επειδή κάποια παρουσιάστηκαν αναχρονιστικά. Όμως εκείνο το οποίο θα ήθελα να τονίσω, είναι πως αν κάποιος  χθες διάβασε προσεκτικά την ανακοίνωση του υπουργείου θα έβλεπε ότι οι θάνατοι αυτοί ήταν των προηγούμενων ημερών και μόνο 3 αφορούσαν την χθεσινή μέρα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας αυτή τη στιγμή, δήλωσε «Θεωρούμε ότι είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, υπολογίζουμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων και μείωση, κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό. Αυτό σχετίζεται και με τη μείωση του ποσοστού θετικότητας  βέβαια στην κοινότητα».

Ελπίζουν τόνισε ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα υπάρξει  περαιτέρω  μείωση νοσηλευόμενων. «Εκείνο που παρατηρείται είναι μεγάλη συμφόρηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 244 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 37 είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας και 44 άτομα νοσηλεύονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας. Στην μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύονται και 14 post covid διασωληνωμένοι ασθενείς  και άλλοι 16 μη covid ασθενείς», διευκρίνισε.

Αναφέρθηκε και στους ασθενείς  που δεν επιθυμούν να διασωληνωθούν. Σε αυτή την περίπτωση εξήγησε πως προκύπτουν νομικά ζητήματα τα οποία τα χειρίζεται το νομικό τμήμα του οργανισμού. «Ο μόνος τρόπος για τον ασθενή είναι απόφαση, διάταγμα του δικαστηρίου» ξεκαθάρισε.

«Η διαδικασία γίνεται με γραπτή δήλωση του ασθενή, όπου ο θεράπων ιατρός μπορεί να απευθυνθεί στον νομικό σύμβουλο του οργανισμού, και αφού τον εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα  στοιχεία ο νομικός σύμβουλος με τη σειρά του μπορεί να ζητήσει διάταγμα δικαστηρίου» είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top