ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πως η Χριστιάνα Αριστοτέλους βοήθησε την άστεγη της Λευκωσίας - Η μαρτυρία πολίτη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πως η Χριστιάνα Αριστοτέλους βοήθησε την άστεγη της Λευκωσίας  - Η μαρτυρία πολίτη

Μετα την δημοσιοποίηση της ιστορίας της άστεγης γυναίκας που κοιμόταν στο αυτοκίνητο στη Λευκωσία και μετά απο έρευνα του THEMAONLINE, προέκυψε μαρτυρία απο κάτοικο της περιοχής.

Οπως μας διηγήθηκε η κ.Μαρίνα , της οποίας ο σύζυγος της ανακάλυψε τις συνθήκες στις οποίες ζούσε η άστεγη γυναίκα, προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει λύση. 

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα αυτή, λίγους μήνες πριν είχε μια φυσιολογική ζωή, εργαζόταν, μέχρι τη στιγμή που απολύθηκε και ξεκίνησε το οικονομικό αδιέξοδο , το οποίο την οδήγησε να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο της, μαζι με όλα της τα υπάρχοντα.

Μιλώντας στο THEMAONLINE ,  πολίτης κατέθεσε την μαρτυρία της, για το πως ανακάλυψε την άστεγη γυναίκα αλλά και για το που αποτάθηκε για να βρει μια λύση σε ένα συνάνθρωπο της , ο οποίος δεν είχε στέγη να κοιμηθεί.

Περα απο την άμεση ανταπόκριση του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο τοποθέτησε προσωρινα την γυναίκα σε ξενοδοχείο , μέχρι να συμπληρωθούν οι αιτήσεις της και να ελεγχθούν, η κ.Μαρίνα οπως ανέφερε στο THEMAONLINE  "Επικοινώνησα ανάμεσα σε τόσες οργανώσεις και με την εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους" όπου μπορεί να μην δημοσιοποίησαν το θέμα αλλά όπως αναφέρει στο THEMAONLINE βοήθησαν πολύ με τις διαδικασίες και την εξασφάλιση προσωρινής στέγης στην γυναίκα αυτή ώστε να μην κοιμάται στο αυτοκίνητο, σε μια περιόδο που η Κύπρος βιώνει ένα βαρύ χειμώνα. Οπως ανέφερε, η κ.Μαρίνα η ανταπόκριση της παρουσιάστριας και της εκπομπής ήταν άμεση, προσπαθώντας με τον δικό τους τρόπο να εξασφαλίσουν μέσω νόμιμων διαδικασιών απο τους αρμόδιους φορείς την ασφαλή διαμονή της γυναίκας, ώστε να μην κοιμάται σε ένα αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικα η κ.Μαρίνα μας ανέφερε "Ανακάτεψα να βρω πολλούς τρόπους να τη βοηθήσουμε. Μίλησα και με την εκπομπή της Αριστοτέλους, έστειλα μήνυμα στην Αριστοτέλους και με έπιασαν την ίδια μέρα απο την εκπομπή της τηλέφωνο. Μου είπαν ότι δεν θα το δημοσιοποιήσουν αλλά θα βοηθήσουν. Κανονίσαν να παει άκομα δυο - τρεις νύχτες ακόμα να μείνει σε ξενοδοχείο και όπως μου ειπαν θα προσπαθήσουν να της βρουν και δουλειά και καπου να μείνει"

Αυτή τη στιγμή το Γραφείο Ευημερίας μαζί με την κ.Μαρίνα και Σάλλυ Παναγιώτου ( μια εκ των διαχειριστών της σελιδας Προσφέρω απλόχερα/Κύπρος") προσπαθούν να βρίσκονται σε επικοινωνία με την συγκεκριμένη γυναίκα ώστε να της εξηγήσουν εκ νέου τις διαδικασίες τόσο για το επίδομα ΕΕΕ και να την καθησυχάσουν ότι όσο βρίσκεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος θα φροντίσει να έχει μια στέγη, μέχρι η ίδια να πάρει θετική απάντηση εργοδότησης και να εξασφαλίσει τον πρώτο της μισθό, μετά τις αιτήσεις που είχε συμπληρώσει ίδια για εργασία πριν απο λίγες μέρες. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top