Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Σύμφωνα με οδηγίες της αρμόδιας Αρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που αντικαταστάτης εκπαιδευτικός, κατά την περίοδο υπηρεσίας του σε δημόσιο σχολείο, νοσήσει με COVID-19, ο μισθός για τις ημέρες απουσίας που εμπίπτουν στην περίοδο αντικατάστασης, θα καταβάλλεται.

Επιπρόσθετα, οι ημέρες απουσίας του θα προσμετρούν για σκοπούς αναγνώρισης της προϋπηρεσίας του.

Ως εκ τούτου, οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιάζουν στον/στην Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας ή το μήνυμα που θα λαμβάνουν στο κινητό τους για την αποδέσμευσή τους.

Η εν λόγω οδηγία έχει άμεση ισχύ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Moody’s: «Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα… Να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε»

ΠτΔ για Moody’s: «Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα… Να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε»

Ως μία ουσιαστική εξέλιξη με σαφή πολιτική και οικονομική σημασία για τη χώρα μας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την επιβεβαίωση της Πιστοληπτικής Ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Διατήρηση της Προοπτικής της, από το Διεθνή Οίκο Αξιολόγησης «Moody’s».

BEST OF TOTHEMAONLINE