ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

5G Wi-Fi δίκτυο σε όλα τα λεωφορεία και στους σταθμούς της Cyprus Public Transport

5G Wi-Fi δίκτυο σε όλα τα λεωφορεία και στους σταθμούς της Cyprus Public Transport

Με τον ερχομό του 2022, η Cyprus Public Transport θέτει σε εφαρμογή τα πλάνα της για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, προσφέροντας σύνδεση Wi-Fi σε δίκτυο 5G, ανοιχτό σε όλα τα λεωφορεία και στους σταθμούς της σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Η εταιρεία παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στις 27/01/2022, την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, που αποτελεί πρωτιά για την Κύπρο σε επίπεδο ολόκληρου στόλου και που ξεχωρίζει και στην Ευρώπη. Στόχος, όπως κάθε φορά, είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία για το επιβατικό κοινό και ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων μεταφορών της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Χάρη στη νέα υπηρεσία της Cyprus Public Transport και στην πολύτιμη συμβολή της Cyta για την παροχή του 5G δικτύου της, ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή συνδεσιμότητας, με υψηλότερες ταχύτητες. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον χρόνο της μετακίνησής τους παραγωγικά, τακτοποιώντας υποχρεώσεις ενώ βρίσκονται στο λεωφορείο, αλλά και να χαλαρώσουν μιλώντας με φίλους, βλέποντας βίντεο, ακούγοντας μουσική ή όπως αλλιώς επιθυμούν. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην Κύπρο, με την υποστήριξη της Peplink, πρωτοπόρας εταιρείας παγκοσμίως στη διάθεση προϊόντων που υποστηρίζουν 5G δίκτυα και της Comit Solutions, κυπριακής εταιρείας που ανέλαβε την παραμετροποίηση της πλατφόρμας διαχείρισης του στόλου.

Αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία της Cyprus Public Transport, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Julio Tironi τόνισε: «Οι επιβάτες μας θα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, χρησιμοποιώντας τις ταχύτητες του δικτύου για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να ψυχαγωγηθούν, χωρίς να βιώνουν το στρες που προκαλεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είμαστε υπερήφανοι που η Cyprus Public Transport συμβάλλει στο επόμενο βήμα του γενικού σχεδίου των δήμων και των αρχών της Κύπρου για «εξυπνότερες» πόλεις και που λαμβάνουμε μέρος σε αυτό το έργο».

Στη διάσκεψη παρευρέθηκε και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος υπογράμμισε τη συμβολή της Cyprus Public Transport στην αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο και τη σημασία των καινοτόμων υπηρεσιών που υιοθετεί η εταιρεία για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα.

Από την πλευρά της Cyta, o Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Αντρέας Νεοκλέους ανέφερε: «Σε μερικές εβδομάδες, η Κύπρος θα γίνει η 1η Ευρωπαϊκή χώρα με 100% κάλυψη 5G, χάρη στο δίκτυο της Cyta. Η συνεργασία μας με τη Cyprus Public Transport (CPT) αποδεικνύει το όφελος που επιφέρει η παγκύπρια κάλυψη των υπηρεσιών μας και ιδιαίτερα η αξιοπιστία της υπηρεσίας που προσφέρουμε, αφού τώρα οι επιβάτες των δημόσιων συγκοινωνιών της Λευκωσίας και της Λάρνακας μπορούν να σερφάρουν απρόσκοπτα, με το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη, σε κάθε διαδρομή που διανύουν με το λεωφορείο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Comit Solutions κ. Νεόφυτος Ηλιάδης σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό μία ιδέα να μπορεί να μετουσιωθεί σε όραμα και να υπάρχουν οι συνεργασίες ώστε αυτό το όραμα να πάρει σάρκα και οστά, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που ένα τέτοιο πρωτοποριακό έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου από εγχώρια ομάδα.

Το επόμενο μεγάλο έργο της Cyprus Public Transport είναι το νέο δίκτυο διαδρομών της Λευκωσίας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 29/01/2022, προσφέροντας περισσότερες επιλογές διαδρομών και διευκολύνοντας τους επιβάτες, ώστε να φτάνουν στον προορισμό τους άνετα, βολικά και σε λιγότερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα έργα της Cyprus Public Transport, επισκεφθείτε: https://publictransport.com.cy

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top