ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταρακουνήθηκαν με την αύξηση του ποσοστού θετικότητας - Οι σκέψεις για τους ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταρακουνήθηκαν με την αύξηση του ποσοστού θετικότητας - Οι σκέψεις για τους ανεμβολίαστους

Προβληματισμό έφερε στους ειδικούς η αύξηση στο ποσοστό θετικότητας που καταγράφηκε χθες Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου όπως επίσης και η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσηλευτήρια.

Την ώρα που όλοι περιμένουμε να δούμε χαλαρώσεις, φτάνουμε σε ένα ποσοστό θετικότητας που αγγίζει το 3,06%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε ήταν 3,083.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 235 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 67 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.
Από τους 67 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 28 είναι διασωληνωμένοι, οι 6 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 33 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι σκέψεις των επιδημιολόγων και του Υπουργείου Υγείας για χαλαρώσεις τόσο στους ανεμβολίαστους αλλά και γενικές, φαίνεται να μπαίνουν στο συρτάρι για την ώρα, καθώς όχι δεν βλέπουν τα κρούσματα να πέφτουν, αλλά παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό θετικότητας.

Πονοκέφαλος για τους αρμόδιους, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό και μπορούν να νοσήσουν πολύ πιο βαριά από τους εμβολιασμένους. Το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν έχει λάβει καμία δόση εμβολίου προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία, ειδικά στο θέμα των χαλαρώσεων.

Ανησυχία επίσης προκαλεί και η υπομετάλλαξη της «Όμικρον 2», μια μετάλλαξη που εξαπλώνεται και μεταλλάσσεται ταχύτατα, έχει μετατραπεί πλέον στο κυρίαρχο στέλεχος του ιού στον κόσμο αφότου ταυτοποιήθηκε η «Όμικρον 1» για πρώτη φορά στο νότιο τμήμα της Αφρικής πριν από δέκα εβδομάδες.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η υπομετάλλαξη έχει εντοπιστεί στην Κύπρο από τα μέσα Ιανουαρίου σε κάποια περιστατικά, ενώ για τον εντοπισμό της γίνεται η ίδια διαδικασία ανίχνευσης όπως και με τις υπόλοιπες μεταλλάξεις, από δείγματα θετικών κρουσμάτων που στέλνονται για εξετάσεις. Είναι πλέον δεδομένο ότι στην κοινότητα επικρατεί η μετάλλαξη Όμικρον ωστόσο η περαιτέρω εξάπλωση της υπομετάλλαξης Όμικρον 2 είναι αυτή που φέρνει μεγάλες ανησυχίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top