ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Θα επιδιώξει επαφές με όλους πλην του ΕΛΑΜ - Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο με έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης

ΔΗΚΟ: Θα επιδιώξει επαφές με όλους πλην του ΕΛΑΜ - Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο με έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης

Με την έγκριση της Πολιτικής Διακήρυξης ολοκληρώθηκε σήμερα 6/2 το απόγευμα το Πολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το πρώτο που πραγματοποιείται με ταυτόχρονη φυσική και διαδικτυακή παρουσία των συνέδρων, αξιοποιώντας έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο ενίσχυσης της επικοινωνίας του κόμματος με τα μέλη του, την τεχνολογία.

Η Πολιτική Διακήρυξη του κόμματος, καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΔΗΚΟ θα κινηθεί ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023 επιδιώκοντας επαφές με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, πλην του ΕΛΑΜ, με μη κοινοβουλευτικά κόμματα και οργανώσεις.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και όταν θα τεθούν ενώπιον του κόμματος όλα τα δεδομένα, συλλογικά θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο τόπος και ο λαός μας εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί επάξια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στην αδήριτη ανάγκη εξόδου από τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Πολιτικής Διακήρυξης, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι στόχος του ΔΗΚΟ, είναι να κάνουμε μια νέα αρχή και «να οδηγήσουμε την Κύπρο σε μια Νέα Εποχή, ευημερίας, ελπίδα και ανάκαμψης, σε μία εποχή όπου η χώρα μας θα ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και αξιοπρέπεια της και σε μία εποχή όπου θα επαναφέρουμε την ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού».

Σε ότι αφορά την οικονομία ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «η πανδημία έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής σημαντικούς τομείς ενώ η ανεργία συνεχίζει να μαστίζει την κυπριακή κοινωνία», τονίζοντας ότι «η Κύπρος αξίζει μια καλύτερη μοίρα».

Είπε ακόμη ότι στο ΔΗΚΟ «πιστεύουμε όσο ποτέ, στην προοπτική της κυπριακής οικονομίας και σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με έμφαση στην καινοτομία, με κίνητρα για νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με φορολογικές μεταρρυθμίσεις, με θέσπιση κατώτατου μισθού, με ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διαβεβαίωσε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κοινωνικό κράτος, για τη ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για τη σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ασφάλεια και την ειρήνη.

Είναι σε αυτά τα πλαίσια που η Πολιτική Διακήρυξη θέτει τα επόμενα βήματα του ΔΗΚΟ ενόψει και των Προεδρικών Εκλογών του 2023.

Ο κ. Παπαδόπουλος, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης. Και θέλουμε την αλλαγή.» (…) «Είμαστε έτοιμοι να απευθυνθούμε σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν μαζί μας, για να πετύχουμε κοινές συνιστώσες που θα διαμορφώσουν μια κοινή πρόταση εξουσίας - ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να τον έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε, αλλά όχι να εγκαταλείψουμε θέσεις αρχών. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε σε θέσεις αρχών που αφορούν το κυπριακό. Σας υπόσχομαι πως όσο είμαι πρόεδρος αυτού του τιμημένου κόμματος, δεν πρόκειται να αναιρέσω τον Σπύρο Κυπριανού και τον Τάσσο Παπαδόπουλο.»

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε επίσης αποφασιστικότητα ως προς τη διεκδίκηση των Προεδρικών του 2023, μέσω εποικοδομητικών συνεργασιών.

Το Πολιτικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ χαιρέτισε η Πρόεδρος του S&D, Ιράτσε Γκαρσία η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Εκ μέρους της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας στέλνω τις ευχές μου για ένα επιτυχημένο Συνέδριο. Η δύναμή σας εν όψει των προεδρικών εκλογών είναι πολύ σημαντική για μια πιο προοδευτική Κύπρο και Ευρώπη. Είμαι βέβαιη ότι το Συνέδριό σας θα δείξει για άλλη μια φορά την αφοσίωση του κόμματός σας στη δημοκρατία, την πρόοδο, την ισότητα των φύλων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και πιο πράσινη Κύπρο και Ευρώπη, καθώς και μια ενωμένη Κύπρο.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top