ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρεις υποθέσεις με κτυπημένα εισαγόμενα αυτοκίνητα - Αλλαγές στη νομοθεσία προωθεί το Υπ. Μεταφορών

Τρεις υποθέσεις με κτυπημένα εισαγόμενα αυτοκίνητα - Αλλαγές στη νομοθεσία προωθεί το Υπ. Μεταφορών

Η υπόθεση απάτης με κτυπημένα εισαγόμενα οχήματα στην Κύπρο, για τα οποία δεν αναγραφόταν η πραγματική τους κατάσταση, αφορά μέχρι στιγμής τρία αυτοκίνητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη στη σύλληψη μιας 49χρονης γυναίκας, η οποία προφυλακίστηκε.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα που προβάλλει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και απόπειρα εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Τα πιο πάνω αδικήματα, συνέχισε, φαίνεται να διαπραχθήκαν μεταξύ 21 και 27 Ιανουαρίου 2022, ενώ σημείωσε ότι την υπόθεση κατήγγειλε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Όπως ανέφερε, για την υπόθεση εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 49χρονης, η οποία έχει συλληφθεί στις 9 Φεβρουαρίου ως ύποπτη για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και απόπειρα εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, και την Πέμπτη εξασφαλίστηκε μέσω δικαστηρίου τριήμερο διάταγμα προφυλάκισής της.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η 49χρονη φέρεται να παρουσίαζε έγγραφα για οχήματα τα οποία εισάγονταν από χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με τα οποία τα οχήματα αυτά δεν ήταν χτυπημένα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν χτυπημένα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως «φαίνεται ότι εκ πρώτης διερευνούμε μια υπόθεση που αφορά - μέχρι τώρα τουλάχιστον - τρία αυτοκίνητα, τα οποία φαίνεται να εισήχθησαν στην Κυπριακή Δημοκρατία χτυπημένα και για τα οποία προσπάθησε να τα εγγράψει στη Δημοκρατία ότι δεν ήταν χτυπημένα».

«Είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης δεν αποκλείεται να προκύψουν μαρτυρίες και για άλλα πρόσωπα. Πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν εμπλέκονται και άτομα από το ΤΟΜ, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «σε αυτό το στάδιο, με αυτά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας σίγουρα διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα».

Ερωτηθείς αν θα προκύψουν και άλλες συλλήψεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απάντησε ότι «αν προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία για οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα θα προχωρήσουμε σε συλλήψεις».

Τροποποίηση νομοθεσίας
Μέσω τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας στοχεύει να δώσει λύση το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Ο κ. Καρούσος επεξήγησε ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας, όλοι και ιδιαίτερα οι ασφαλιστικές εταιρείες, όταν αποζημιώνουν ένα κτυπημένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το δηλώνουν σε ειδική βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. «Θα καταγράφεται το ιστορικό του οχήματος, το είδος και το μέγεθος του κτυπήματος, έτσι ώστε να γνωρίζει κάποιος τι αγοράζει», σημείωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top