ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεκαθαρίζει ο Υπ. Υγείας - Τη Δευτέρα 21/2 οι αποφάσεις για διαμόρφωση των πρωτοκόλλων - Τι μελετάται

Ξεκαθαρίζει ο Υπ. Υγείας - Τη Δευτέρα 21/2 οι αποφάσεις για διαμόρφωση των πρωτοκόλλων - Τι μελετάται

Την προσεχή Δευτέρα 21/2 θα ληφθούν αποφάσεις μαζί με τους ειδικούς και αναλόγως θα διαμορφωθούν τα πρωτόκολλα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά το τέλος διάσκεψης Τύπου για την Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία έγινε την Πέμπτη 17/2, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει το 24ωρο τεστ σε ανεμβολίαστους και αν θα υπάρχουν προϋποθέσεις και για τους εμβολιασμένους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι κάτι που μελετάται και ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα μέχρι να ανακοινωθεί.

Ο κ. Χατζηπαντέλας πρόσθεσε ότι έχει ακούσει τις εισηγήσεις των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής και ότι θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αναλόγως θα αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ακούσει τις απόψεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν τα όριά μας. Βάσει των προτάσεων από τους ειδικούς θα διαμορφωθούν και τα ανάλογα πρωτόκολλα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για όσους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλειστές δομές, ο κ. Χατζηπαντέλα εξήγησε ότι αυτό δεν έχει γίνει γιατί οι ειδικοί θέλουν να προστατεύσουν τους ασθενείς από την πιθανότητα νόσησης. Ωστόσο, το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα, κατά τη συνάντησή του με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αν πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο, θα το αλλάξουμε», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, ερωτώμενος για ενδεχόμενες χαλαρώσεις στην είσοδο των επισκεπτών στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων που ισχύουν. «Τα λαμβάνουμε όλα υπ΄ όψιν. Είναι ένα θέμα που θα το ξαναθέσω στους επιστήμονες και ανάλογα με τις τοποθετήσεις τους θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της 33χρονης και την καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε ότι η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και ότι οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα γίνουν σε ένα μήνα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top