ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

5 συμβουλές για μια συνοδευτική επιστολή που θα ξεχωρίσει!

5 συμβουλές για μια συνοδευτική επιστολή που θα ξεχωρίσει!

Μπορεί το βιογραφικό σας να είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα στην ευκαιρία να κερδίσετε τη θέση που επιθυμείτε, η συνοδευτική επιστολή, όμως, είναι αυτή που θα σπρώξει το κλειδί στην πόρτα.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε πόσο χρήσιμο είναι να συνοδέψετε το βιογραφικό σας με μία επαγγελματικού ύφους επιστολή, η απάντηση είναι «πολύ» - σε περίπτωση που το ζητά η αγγελία είναι μάλιστα απαραίτητο. Η αποστολή του βιογραφικού σας μαζί με συνοδευτική επιστολή δείχνει ότι έχετε τη διάθεση να καταβάλετε χρόνο και ενέργεια για να διεκδικήσετε τη θέση, δημιουργώντας θετικούς συνειρμούς για το είδος του εργαζόμενου που θα είστε αν όντως την κερδίσετε.

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να συντάξετε μία σωστή συνοδευτική επιστολή, αλλά και να τραβήξετε την προσοχή του πιθανού εργοδότη μέσω αυτής!

Κρατήστε τη σύντομη και περιεκτική

Στόχος της επιστολής σας είναι να συστηθείτε με πιο προσωπικό τρόπο, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για τη θέση και τονίζοντας κάποια δυνατά σας χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να το παρακάνετε με τις πληροφορίες και να κουράσετε τον παραλήπτη της. Η ιδανική έκταση για να πετύχετε την επιθυμητή ισορροπία είναι περίπου μία Α4 σελίδα.

Φροντίστε να είναι στοχευμένη στην εκάστοτε θέση εργασίας

Μάθετε το όνομα του παραλήπτη (συνήθως, ένα τηλεφώνημα στη γραμματεία αρκεί) και απευθύνετε προσωπικά την επιστολή σε εκείνον. Καταγράψτε, επίσης, επακριβώς τη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε και το όνομα της εταιρείας.

Κυρίως, όμως, μελετήστε την εκάστοτε αγγελία εργασίας. Εντάξτε στην επιστολή σας λέξεις-κλειδιά από αυτήν, που σχετίζονται με επιθυμητές γνώσεις, πιστοποιήσεις ή ικανότητες, ώστε να δείξετε ότι ανταποκρίνεστε σε αυτό που ζητούν, ώστε να δώσουν προσοχή στο βιογραφικό σας.

Δομήστε τη σωστά

Ξεκινήστε από τα στοιχεία του αποστολέα, περάστε στα στοιχεία του παραλήπτη και έπειτα στην ημερομηνία και στον τόπο σύνταξης της επιστολής.

Μετά την προσφώνηση, η πρώτη παράγραφος αφιερώνεται στην εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας για τη θέση και στον τρόπο που ενημερωθήκατε για αυτήν. Στη δεύτερη παράγραφο θα προβάλετε τις πιο δυνατές σας επαγγελματικές και προσωπικές σας δεξιότητες (θυμηθείτε τις λέξεις-κλειδιά), ενώ στην τρίτη θα εκφράσετε τα κίνητρά σας για τη διεκδίκηση της θέσης.

Θα κλείσετε ζητώντας ευγενικά την ευκαιρία μίας προσωπικής συνέντευξης, με επίσημο χαιρετισμό και υπογράφοντας με το όνομά σας.

Εκπέμψτε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση

Στόχος σας είναι να πουλήσετε τον εαυτό σας ως αξιόλογη επιλογή για τη θέση. Άρα, η συνοδευτική επιστολή πρέπει να απαντάει στο «γιατί να επιλέξουν εμένα, πώς μπορώ να προσθέσω αξία στην επιχείρηση;».

Μην αναλωθείτε σε μια στεγνή επανάληψη πληροφοριών που θα διαβάσουν στο βιογραφικό σας. Τονίστε επαγγελματικά επιτεύγματα που θα τραβήξουν την προσοχή, δείχνοντας την ικανότητά σας. Μήπως σας λείπει επαγγελματική εμπειρία; Δώστε έμφαση στις κοινωνικές δεξιότητές σας, χάρη στις οποίες μπορείτε να διαπρέψετε.

Αποφύγετε τον απολογητικό τόνο για τις τυχόν ελλείψεις σας και τραβήξτε την προσοχή από τις όποιες αδυναμίες σας στις δυνατότητές σας!

Ξαναδιαβάστε τη πριν τη στείλετε

Κατά τη σύνταξή της, μη θυσιάσετε το προσωπικό σας ύφος, επιλέγοντας μία συρραφή από «ξύλινες» και τετριμμένες προτάσεις, αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε ότι η επιστολή σας χρειάζεται να είναι επαγγελματική, ξεκάθαρη, ορθά συνταγμένη και ορθογραφημένη.

Διαβάστε τη δύο και τρεις φορές πριν τη στείλετε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λάθη σε κανένα επίπεδο. Αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε από άτομο που εμπιστεύεστε να της ρίξει επίσης μια ματιά.

Καλή σας τύχη!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top