Συνδεσμός Ψυχοθεραπευτών: «Οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί δεν είναι διαταραχές ψυχικής υγείας»

Συνδεσμός  Ψυχοθεραπευτών: «Οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί δεν είναι διαταραχές ψυχικής υγείας»

Ανήθικα και κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας και πρακτικής της ψυχοθεραπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών θεωρείται «οποιοσδήποτε ψυχοθεραπευτής προσπαθεί να αλλάξει, ή να χειραγωγήσει, ή να αντιστρέψει τη σεξουαλική προτίμηση, ή και να αλλάξει την ταυτότητα φύλου µε ψυχολογικές θεραπείες», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.


Προσθέτει ότι το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε φυσιοθεραπευτή «χρησιμοποιεί κατάκριση ή θεωρητικά πλαίσια επικαλούμενος την θρησκεία ή τη κοινωνική διάκριση» ενώ ζητά όπως η επονομαζόμενη «θεραπεία µεταστροφής», ποινικοποιηθεί.

Ο ΠΣΨΘ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία ή την αµφιφυλοφιλία και τις διαφυλικές ταυτότητες ως παθολογικές η/και ψυχικές διαταραχές ή ενδεικτικές αναπτυξιακής διακοπής ή κατώτερες από άλλες µορφές σεξουαλικού προσανατολισμού».

«Οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί δεν είναι διαταραχές ψυχικής υγείας, αν και ο αποκλεισμός, το στίγμα και η προκατάληψη µπορεί να επισπεύσουν ζητήµατα ψυχικής υγείας για κάθε άτοµο που υποβάλλεται σε αυτές τις κακοποιήσεις» σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι η πρακτική της λεγόµενης «θεραπείας µεταστροφής», «δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία, είναι κακοποιητική, ανήθικη και επιβλαβής, δεν υποστηρίζεται από επιστηµονικές βάσεις και για το καλό του κοινού επιβάλλεται όπως ποινικοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Ισραήλ τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2025, για την πραγματοποίηση τόσο διμερούς επίσκεψης όσο και για τη συμμετοχή του στη 10η  Τριμερή Σύνοδο Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE