ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση «Noble Dina – 2022» - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση «Noble Dina – 2022» - Εντυπωσιακές εικόνες

Από 20 έως 24 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για το έτος 2022, πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Κύπρου, η ετήσια πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «NOBLE DINA - 2022», με τη συμμετοχή πλωτών και πτητικών μέσων των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ που ήταν και η διοργανώτρια χώρα.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε θαλάσσιο περιβάλλον, όπως Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, Συνοδεία Πολεμικών Πλοίων, Επιχειρήσεις Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και Αεροναυτικής Συνεργασίας, καθώς και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της ΚΔ.

Ειδικότερα, η ΚΔ συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της άσκησης με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ, της Διοίκησης Ναυτικού και επιπλέον κατά την εκτέλεση του επεισοδίου Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχε ένα ελικόπτερο AW-139, της Διοίκησης Αεροπορίας, το Περιπολικό Πλοίο (ΠΠ) ΤΣΟΜΑΚΗΣ και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η ΚΔ, παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ και του ΚΣΕΔ, να συνεκπαιδευτεί με τις ΕΔ φίλων και συμμαχικών χωρών, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top