FT: Σημαντική συμφωνία για προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ - Την Παρασκευή 25/3 οι ανακοινώσεις

FT: Σημαντική συμφωνία για προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ - Την Παρασκευή 25/3 οι ανακοινώσεις

Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν ένα σχέδιο για την προμήθεια της ΕΕ με έως και 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το τέλος του 2022, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλούνται οι Financial Times.

Η συμφωνία στοχεύει να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με το μπλοκ να αγωνίζεται να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά τα δύο τρίτα φέτος.

Οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα κατευθύνονται προς τον στόχο, που έθεσε η ΕΕ αυτόν τον μήνα, για αντικατάσταση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που προμηθεύεται επί του παρόντος από τη Ρωσία με εναλλακτικές προμήθειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ελπίζουν να ανακοινώσουν τη συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

Σημαντικό οικονομικό ορόσημο για την Κύπρο αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Standard & Poor’s, από τη βαθμίδα «A-» στη βαθμίδα «A», με διατήρηση θετικής προοπτικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE