ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ

Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στα χέρια του ιατροδικαστή βρίσκονται από χθες, Πέμπτη, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Την ίδια ώρα, υπό άκρα μυστικότητα και με εντατικούς ρυθμούς οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συγκεντρώνουν στοιχεία μέσα από τις καταθέσεις που ήδη έχουν λάβει από γιατρούς και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκαν η Τζωρτζίνα και η 3,5 ετών Μαλένα.

Οι καταθέσεις αυτές, δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι έρευνες, ωστόσο, δεν παρέχουν αποδείξεις.

Η Αστυνομία περιμένει επίσης το πόρισμα από την τριμελή επιτροπή ιατροδικαστών, η οποία επαναξιολογεί το πόρισμα που είχε εκδοθεί πριν από τρία χρόνια για το θάνατο της Μαλένας, ο οποίος είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ερευνα για ουσίες στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Θέμα χρόνου, ωστόσο, θεωρείται η ενημέρωση των αστυνομικών από τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Σωτήρη Μπουζιάνη, για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων, ενώ στη συνέχεια θα συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική του έκθεση, κάτι το οποίο αναμένεται ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα.

Τα φάρμακα που έπαιρνε κανονικά το 9χρονο κορίτσι μέσα στο νοσοκομείο όπου κατέληξε θα συγκριθούν με τις ουσίες που θα βρεθούν στο αίμα του, προκειμένου να εκδοθεί ένα πόρισμα.

Τα δεδομένα που προέκυψαν δίνουν μία νέα κατεύθυνση στην έρευνα, καθώς βρέθηκε πνευμονικό οίδημα στο παιδί αλλά όχι κάποιο παθολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο θάνατος του κοριτσιού ενδέχεται να οφείλεται σε «εξωγενείς παράγοντες».

Πλέον, οι ειδικοί θα ερευνήσουν τις ουσίες που ήταν στο αίμα του παιδιού, και ειδικά όσες σχετίζονται με το ήπαρ και πνεύμονα, όργανα στα οποία ενδεχομένως παρουσιάστηκαν βλάβες.

Σύμφωνα με το MEGA, πλέον ζητείται περαιτέρω έρευνα για φαρμακευτικές ουσίες που χορηγήθηκαν στο μικρό κορίτσι. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος «το ενδιαφέρον στρέφεται στις ουσίες που έχει λάβει. Φαίνεται ότι οι ουσίες που έχει λάβει και έχουν προκαλέσει ορισμένες βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα είναι αυτές που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο».

Παράλληλα, ζητείται να διερευνηθεί συγκριτικά και ο θάνατος της μικρής Μαλένας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως από το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» προκύπτει πως η Τζωρτζίνα λάμβανε διαφορετικές φαρμακευτικές ουσίες από την Μαλένα.

Πλέον «κλειδί» αναμένεται να αποτελέσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα «δείξουν» τι μπορεί να προκάλεσε τα προβλήματα στην Τζωρτζίνα.

Στα ευρήματα αναφέρεται, ότι κάποιες από τις βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα, προκλήθηκαν από παράγοντα που προκαλεί λευχαιμία. «Θυμίζω ότι λευχαιμία έχει εντοπιστεί για το πρώτο κορίτσι, για τη Μαλένα» κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ιατροδικαστικη έκθεση για το θάνατο της Μαλένας είχε ζητήσει ο πατέρας

Παράλληλα, το MEGA αποκαλύπτει πως ο πατέρας της Ίριδας, που έχασε τη ζωή της τον Μάρτιο του 2021, είχε ζητήσει να διεξαχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του παιδιού στα Ιωάννινα.

Η εκπομπή Live News έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο, με το οποίο ο πατέρας των κοριτσιών μπόρεσε να παραλάβει τα όργανα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και να τα μεταφέρει στα Ιωάννινα.

Τρία άτομα στο μικροσκόπιο

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τρία άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση. Οι Αρχές εξετάζουν επίσης κομβικές ημερομηνίες που αφορούν στις περιόδους των τριών θανάτων. Μάλιστα, εξετάζεται η σχέση της μητέρας και του πατέρα των παιδιών. Εάν η σχέση τους είχε διαρραγεί για κάποιο διάστημα και πότε, καθώς και εάν αυτή η διάρρηξη των σχέσεων μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Πηγή: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top