ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας: «Θεωρώ ότι θα δοθούν χαλαρώσεις»

Υπ. Υγείας: «Θεωρώ ότι θα δοθούν χαλαρώσεις»

“Είχαμε τώρα σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ για τρία θέματα:

Το πρώτο θέμα ήταν οι Πρώτες Βοήθειες, το δεύτερο θέμα ήταν η μετακόμιση του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στα νέα κτήρια εδώ, και το τρίτο θέμα ήταν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Όσον αφορά στο θέμα των πρώτων βοηθειών, έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σήμερα και αναμένουμε να υλοποιηθούν τις επόμενες μέρες, όπως επίσης λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την μετακίνηση του Παλαιού Νοσοκομείου στα νέα κτήρια, όπως επίσης εισηγήσεις για να αναβαθμίσουμε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουμε λάβει είναι να ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους ιατρούς, όπως επίσης στόχος μας είναι να έρθει ένας διευθυντής στη μονάδα Πρώτων Βοηθειών από άλλη επαρχία ώστε να ενισχύσουμε αυτή την μονάδα εμπράκτως. Με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της. Στη σύσκεψη ήταν και κάποιοι αναισθησιολόγοι, αφού μας αρέσει ως Υπουργείο Υγείας να μιλούμε με άτομα που είναι στην πρώτη γραμμή. Τους έχουμε ακούσει προσεκτικά, είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας, και μας έχουν δώσει κάποιες μικρές εισηγήσεις που θα τις υλοποιήσουμε ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας από άλλες επαρχίες.

Όσον αφορά στην μετακίνηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στην καινούρια πτέρυγα, μου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στα νέα κτήρια.”

“Όσον αφορά τυχόν χαλαρώσεις των μέτρων, θεωρώ ότι θα δοθούν, αλλά αυτές θα αποφασιστούν το απόγευμα μετά από σύσκεψη με ΣΕΕ.”

“Το Cyprus Flight Pass αφορά στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Ήδη είχα μια σύσκεψη

με τον κ. Καρούσο, ο οποίος μετά από πρόταση δική μου θα ετοιμάσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top