Στα άκρα φθάνει το ζήτημα που έχει προκύψει για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στις φετινές Παγκύπριες εξετάσεις.
Η δημόσια συζήτηση που έχει αρχίσει από τις 18 Μαΐου, ημέρα έναρξης των εξετάσεων, θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.
Η δημοσιοποίηση των βαθμολογίων χθες, η οποία κατέδειξε την παταγώδη αποτυχία των μαθητών, πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων, αφού όπως όλα δείχνουν, ο μέσος όρος των υποψηφίων εξασφάλισε μόλις οκτώ στα είκοσι, την χειρότερη βαθμολογία των τελευταίων χρόνων.
Αρχικά οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο του εξεταστικού δοκιμίου και το θέμα της έκθεσης που ήταν «Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο πλαίσιο, που είναι κινούμενο και κλυδωνιζόμενο, η πατρίδα μας παραμένει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Έζησε πολλά αυτήν την περίοδο, λίγα όμως φαίνεται να διδάχτηκε. Τα τελευταία χρόνια, βιώνει, ωστόσο, μια ιστορική στιγμή της: το τέλος των ψευδαισθήσεων».
Σε άρθρο σου που θα δημοσιευθεί σε εφημερίδα, και με αφορμή το παράθεμα, να καταθέσεις τις απόψεις σου για τα ακόλουθα: Ποιες ήταν οι ψευδαισθήσεις που βίωνε για τόσα χρόνια η πατρίδα μας και πως το τέλος των ψευδαισθήσεων επέδρασε στην καθημερινότητα των ανθρώπων;»
Χαρακτηρίστηκε απαιτητικό, δυσνόητο και προκλητικό, αφού συνδέθηκε με το κυπριακό και αρκετοί διερωτήθηκαν «Ποια είναι η ψευδαίσθηση; Ότι τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια;»
Η πλήρης αποτυχία των μαθητών στο γραπτό μετά από όλα αυτά, μπορεί να θεωρηθεί και αναμενόμενη, οι γονείς ωστόσο δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Όπως αποκάλυψε το πρωί, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Πέτρος Κουλέρμος γίνονται ενέργειες από τους νομικούς συμβούλους της συνομοσπονδίας, για μαζικές προσφυγές γονέων, για το ζήτημα, στα δικαστήρια.
Όπως είπε, «υπάρχουν πληροφορίες ότι κατά τη διαδικασία διόρθωσης, οι διαφορές και οι εντάσεις μεταξύ των φιλολόγων για τον τρόπο βαθμολόγησης ήταν έντονες.»
«Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος», ανέφερε, «να γίνεται αναγωγή και μετά να μπαίνει στο απολυτήριο η βαθμολογία. Είναι το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε επενδύσει σε αυτά, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει πειράματα πάνω στα παιδιά μας. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου δηλώνει συνεχώς ότι τα παιδιά δεν ξέρουν να μιλούν και να γράφουν. Έχουμε φτάσει στον πάτο, η αγανάκτηση των γονιών είναι μεγάλη. Πρέπει να βρεθεί λύση».
Ο κύριος Κουλέρμος, με έντονο ύφος, πρόσθεσε ότι «εμείς πληρώνουμε φόρους, στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία, στους ειδικούς, υποτίθεται, για να τους μαθαίνουν γράμματα. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, υπάρχουν αρκετοί ανεπαρκείς.»
«Δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή. Θα εκθέσουμε κόσμο με αποκαλύψεις ονομάτων», κατέληξε.
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης θα έχει σήμερα στις 8 και 30 το πρωί συνάντηση με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια
• Αυτές οι χώρες που απαγόρευσαν τα Χριστούγεννα - Μάθε τους λόγους
• Tα πιο παράξενα Χριστουγεννιάτικα έθιμα - Οι χώρες που γιορτάζουν διαφορετικά
• Πάρις Χίλτον: Γιόρτασε... γυμνή τα Χριστούγεννα - «Η παρουσία μου είναι δώρο»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις